Panasonic, klimalarıyla Türkiye'de!

Önemli klima ve kompresör üreticilerinden biri olan Panasonic, klimalarıyla da Türkiye'de

Klimalarıyla Türkiye'de!

Panasonic, farklı çeşitlerdeki klima ve ısıtma/soğutma sistemleriyle evlerin yanı sıra orta ve büyük ölçekteki binalarda ideal havanın yaratılması için etkin çözümler sunuyor. Akıllı teknolojiyi kullanan Panasonic, çevre dostu ürünleriyle pazardaki benzerlerinden ayrılıyor.

2010 itibarıyla 1,5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan ve sadece geçen yıl 722 bin split klima satılan Türkiye klima pazarının % 85'ini mono ve multi split klimalar oluşturuyor. Split klimaları, % 8 satış oranıyla değişken debili soğutucu akışkan klima sistemi (VRF) izliyor. 2010'da satılan VRF sayısı ise 12 bin civarında. Pazar payıyla Avrupa klima pazarında önde gelen şirketlerden Panasonic, Türkiye pazarına da iddialı giriyor. Dünya çapında klima ve kompresör üreticilerinden Panasonic, toplam 7 ARGE merkezi ve 9 fabrikası ve 7 milyon klima ve 15 milyon kompresör üretim kapasitesi ile Türkiye'de Mayıs-Ağustos ayları arasında artan yoğun klima talebini rahatlıkla karşılayabilecek durumda. Panasonic Türkiye'de 5 sene içerisinde klima sektöründeki ilk 3 Japon markasından biri olmayı hedefliyor.

Panasonic, Mono ve Multi Split serisi, Yarı ve tam ticari serileri, Eco I VRF Sistemi ve Aquarea Isı Pompaları olmak üzere farklı kategorideki ürünleriyle Türkiye pazarına giriyor.

Boşa enerji harcamayın!

Boşa enerji harcamayın!

Boşa enerji harcamayın!

Araştırmalara göre evde ve ofislerde tüketilen enerjinin %74'ü ısıtma ve soğutma nedeniyle gerçekleşiyor. Panasonic'in sunduğu çevre dostu çözümler sayesinde enerjinden tasarruf sağlanıyor ve elektrik ve doğal gaz faturaları da hafifliyor.

Etherea serisine ait akıllı klimalar odadaki insan varlığını algılıyor

Etherea serisine ait Eco Navi ve Eco Patrol hassas sensörleri sayesinde odadaki insan varlığını ve hareket seviyesini algılayıp sıcaklığı buna göre ayarlıyor. Kullanıcıyı odanın sıcaklığına göre klimayı sürekli açıp kapatmaktan kurtarıyor. Bu özelliği elektrik giderlerinde %30 oranına kadar tasarruf sağlıyor.

Büyük binalar için en tasarruflu seçenek: VRF Eco i serisi!
Geniş iç ve dış ünite model seçenekleri ve benzersiz teknolojik özellikleriyle Yeni VRF Eco i serisi, en zorlu tasarım koşullarına sahip ofisler ve büyük binalar için ideal. Özellikle enerji tasarrufu, kolay kurulum ve yüksek verimli performansı Yeni VRF Eco i serisini piyasadaki benzerlerinden ayırıyor.

Güç kaynağında problem mi yaşıyorsunuz?

Güç kaynağında sıkıntı yaşayan ticari binalar için Panasonic M Serisi Gazlı Isı Pompası geleneksel elektrikli VRF'ye bir alternatif olarak öne çıkar. Doğal gaz ya da LPG ile çalışan sistem, sadece tek fazlı güç kaynağına ihtiyaç duyuyor. Binanın elektrik güç kaynağının IT server'ları, ticari soğutma, üretim ve aydınlatma gibi diğer önemli elektrik ihtiyaçları için kullanılmasına izin veriyor.

Etkili bir havadan suya ısı pompası: Aquarea!

Panasonic Aquarea Havadan Suya Isı Pompası düşük karbon salınımı ve enerji tasarrufu özellikleriyle öne çıkıyor. -15 derecede bile etkili ısıtma ve sıcak su sağlıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları