Panasonic'ten Yeni Projektör Ailesi: LB80

Elektronik devlerinden Panasonic, yeni projektör ailesi olan LB80 serisini tanıttı. İşte özellikler.

Yeni Panasonic'ler

Panasonic yeni projektör serisi PT-LB80 ile teknoloji ortakları ve müşterilerine, ihtiyaçlarına en uygun modeli seçmeleri için daha fazla seçenek ve esneklik sunuyor.

Görüntü kalitesinin, konforun ve güvenliğin vurgulandığı beş farklı, güçlü ve profesyonel projektörden oluşan PT-LB80 ailesi; şık bir görünüm sunan dokunmatik sensörlü kontrol paneliyle dikkat çekerken, gövdesinde çok sayıda tasarım detayı barındırıyor.

Panasonic, piyasaya sürdüğü entegre kablosuz bağlantılı üç model (PT-LB80NTE, PT-LB75NTE ve PT-LW80NTE), parlaklık çıkışı 3000 lümenden yüksek olan iki model (PT-LB80NTE ve PT-LB80E) ve geniş ekranlı modeli PT-LW80NTE ile adeta esneklik şovu sergiliyor. Modellere göre, PT-LB80E ve PT-LB75E'nin kablosuz çalışma özelliği dışında, NTE modelleriyle aynı özelliklere sahip olması dikkat çekiyor.

Toza dayanıklı yapı ile uzun kullanım ömrü
Beş modelin her biri, 'boşluksuz' dokunmatik sensörlü kontrol paneli, kullanılmadığında zoom/odak halkasını koruyan bir kapak ve hava girişinin tek bir yerde olmasını sağlayan hava geçirmez yapı ile tamamlanmış, toz tutmayan bir gövdeye sahip bulunuyor. Geliştirilmiş toz koruma önlemleri, projektörün daha da uzun ömürlü olmasını sağlıyor ve yüksek parlaklık seviyeleri sunuyor.


Kablosuz bağlantı, çoklu kullanıcı sunumlarına yeni olanaklar
LB80NTE, LW80NTE ve LB75NTE modellerinde, uygun bir Windows PC veya Mac'e (Mac OS X 10.4/10.5) bağlanmalarını sağlayan kablosuz LAN teknolojisi bulunuyor.

Kablosuz teknoloji, bir odadaki çoklu kullanıcının projektördeki dahili bir DHCP router (yönlendirici) aracılığıyla projektöre erişmelerini sağlıyor. NTE modelleri için, bu Multi Live Modu, yaklaşık 16 ayrı bilgisayardan eş zamanlı görüntü gösterimine olanak tanıyor. Alternatif olarak kullanıcı, istediği zaman bir bilgisayardan yaklaşık sekiz projektöre kablosuz olarak görüntü aktarabiliyor.

Kablolu bağlantılarda, LB80 serisinin iki D-Sub PC girişi, S-Video ve kompozit video girişleri ve harici kontrol için bir seri çıkışı vardır. İki PC girişinden biri, dönüşümlü izleme için bir PC çıkışına değiştirilebiliyor.

Eko Modu ve Sessiz Çalışma

LB80 ürün gamı 29 dB ses seviyesi ile fan çalışma sesi olmadan konforlu bir sunumu ve sessiz bir çalışmayı garanti ediyor. PT-LB80 serisi projektörler, ayrıca eko modu sayesinde, daha düşük bir güç tüketim moduna ayarlanabiliyor.

Panasonic İş Projektörleri Avrupa Pazarlama Müdürü Eduard Gajdek, "Bu yeni, küçük ve esnek PT-LB80 projektör serisiyle mevcut ürün gamımıza ideal bir ekleme yapıyoruz" derken, uzun kullanım ömrünün bilinen ve kullanılan tüm Panasonic projektörleri için yeni bir değer olmamakla birlikte, bu durumda bir Panasonic PT-LB80 projektörünü bozmanın çok zor göründüğünü vurguladı.

PT-LB80 serisi projektörlerin diğer belirgin özellikleri şöyle: Arka taraftan kolayca lamba değiştirme, çok sayıda çalınmayı önleme özelliği (güvenlik kancası, kullanıcı şifresi vs.), opsiyonel tavan montaj braketi, ortam ışığına en uygun görüntüyü yakalaması için Daylight View 4 teknolojisi, WLAN bağlantısı için MacBook and MacBook Pro modelleriyle geliştirilmiş Mac OS X 10.4/10.5 uyumluluğu.

Teknik özellikler

Her beş modelin temel özellikleri şunlardır:
- PT-LB80NTE - Kablosuz ağ uyumluluğu, 3200 Lümen parlaklık, XGA çözünürlük (PT-LB80E - Kablosuz ağ bağlantısız LB80NTE ile aynı)
- PT-LB75NTE - Kablosuz ağ uyumluluğu, 2600 Lümen parlaklık, XGA çözünürlük (PT-LB75E - Kablosuz ağ bağlantısız LB75NTE ile aynı)
- PT-LW80NTE - Kablosuz ağ uyumluluğu, WXGA çözünürlük, 2600 Lümen parlaklık

Okuyucu Yorumları