"Park Cezası Düşmanı" DoNotPay'e Yeni Görev!

İnternetin ilginç chatbot'larından biri olan DoNotPay, şimdi asıl amacının dışına çıkarak, farklı bir görev üstleniyor!

"Park cezası düşmanına" yeni görev!

İnsanların park cezalarına itiraz etmelerine yardımcı olan bir chatbot, şimdi de ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'ta sığınmacılara bedava yasal destek sağlıyor.

20 yaşındaki Stanford öğrencisi Joshua Browder tarafından geliştirilen chatbot DoNotPay'in asıl amacı, Londra ve New York'taki kişilere park cezaları ve rötar yapan uçaklar için telafi bedeli gibi yasal konularda yardımcı olmak. Uygulamanın başarısının ardından avukatlar ve yardım kuruluşları, Browder ile görüşerek bu teknolojileri sığınma isteğinde bulunan mültecilere yardımcı olmak için genişletme önerisini sundular.

DoNotPay, kullanıcıların cevaplamaları için basit İngilizce dili ile sığınma uygunluğu hakkında sorular soruyor. Ayrıca kullanıcıların detayları kaydedilmekte ve başvuruların nasıl yapılması gerektiğine dair yönlendirmelerde bulunulmakta. Uygulama, alakalı ülke için başvuru formlarını otomatik olarak doldurma yeteneğine de sahip. Mashable'a yaptığı bir açıklamada Browder, DoNotPay'in avukat tutma imkanı olan olmayan herkesin güvenlik hakkına sahip olmasına imkan tanıyacağını söylemekteydi.

DoNotPay, Facebook Messenger üzerinden çalışıyor ve bu da uçtan-uca şifreleme olmaması anlamına gelmekte. Browder, bu platformu seçmesinin sebebinin en erişilebilir yer olması olarak açıklıyor. Ayrıca Browder, chatbot ile etkileşimlerin sonucunda alınan tüm verilerin on dakika sonrasında sunuculardan silindiğini belirtiyor.

DoNotPay'e Facebook üzerinden ulaşılabiliniyor ve bu uygulama, chatbot'ların potansiyel kullanımları hakkında pek çok imkanı gözler önüne sermeyi başarıyor...

Okuyucu Yorumları