Patlayan cep bataryası: İşin içinde iş var!

Cep telefonunun patlaması sonucunda öldüğü açıklanan Çinli olayında ilginç gelişme...

Cep telefonu masum çıktı!

Yaklaşık bir hafta önce yayınladığımız haberde, Çinli bir vatandaşın cep telefonunun bataryasının patlaması sonucu öldüğünü sizlere duyurmuştuk. Ancak bu patlamayla ilgili Çin polisinin halen araştırma yaptığını da haberimize eklemiştik.

Çin polisi bu olayla ilgili çok yeni bulgulara ulaştı ve olayın seyri tamamen değişti. Huang Heping isimli Çinli, boğazındaki atardamarın kesilmesi nedeniyle hayata gözlerini yummuştu; fakat Çin polisinin son edindiği bulgulara göre Heping'in ölmesinin nedeni cep telefonunun patlaması değildi. Heping, olay günü evinden getirdiği el yapımı bir tabancayı da yanında taşıyordu ve polis ekiplerine göre kazara bu tabancayı ateşleyen Heping, tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Cep telefonunun patlamasının ise, yine bu kurşun nedeniyle gerçekleştiği açıklandı.

Yani Heping'in ölüm nedeni, cebinde taşıdığı cep telefonu değildi. Polisin bu bulgulara ulaşması neticesinde Çinli batarya üreticileri de rahat bir nefes aldı; zira bataryaların sadece uzun süreli kullanımlarda ya da aşırı ısınma neticesinde patlayabileceği bu yaşanan son olay sayesinde bir bakıma doğrulanmış oldu.

CHIP Online yorumu:
Çinli cep batarya üreticileri bu olayın ardından rahat bir nefes almış olabilir; ancak bu durumun daha önceki benzer vakaları hiçbir şekilde ortadan kaldıramayacağı da ortada.

Okuyucu Yorumları