PC devinden MS'e sert sözler!

Büyük PC üreticisi, Microsoft'a, Windows 8 ve Surface tablet konusunda fena yüklendi...

PC devinden MS'e sert sözler!

HP ve Acer gibi önemli bilgisayar üreticileri Microsoft'un tablet pazarına girmesinden rahatsız. Acer'ın yönetim kurulu başkanı JT Wang, geçtiğimiz günlerde Microsoft'u uyardı. Financial Times'a verdiği röportajda Wang şöyle dedi: "[Microsoft'u] uyardık. İyice düşünün. İki kere düşünün. Bu hareket ekosistemi çok olumsuz etkileyecek. Diğer markalar cephe alabilir. [Donanım konusunda] o kadar güçlü değilsiniz, o yüzden lütfen iki kez düşünün. Eğer Microsoft donanım işine girecekse biz ne yapacağız? Sadece Microsoft'a mı bağlı kalacağız yoksa alternatif arayışına mı gireceğiz?"

Wang'ın açıklamaları Acer'ın kurucusu Stan Shih'in görüşleri ile benzerlik taşıyor. Shih, geçen ay yaptığı açıklamada Windows 8'li tablet pazarına giren üretici sayısı yeterince arttıktan sonra Microsoft'un bu pazardan çekileceğini öne sürmüştü.

Silikon Vadisi'nin önde gelen isimlerinden Charlie Demerjian, Microsoft'un mobil cihaz stratejisinin zayıf olduğunu düşünüyor ve şöyle diyor: "Stratejilerini değişen gerçekliklerle başa çıkacak şekilde güncellemek yerine iyice içlerine kapanıyorlar. Mesele yeni planların başarılı olup olmayacağı değil, yaratacakları etkinin neye malolacağı."

Okuyucu Yorumları