Pil Ömrü Kralı Telefon realme C11, Türkiye'de Piyasaya Çıktı!

Trend belirleyen pil kralı realme C11, 5000 mAh kapasitesinde bataryasıyla Türkiye'de satışa çıktı. Peki, realme C11'in özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte realme C11 hakkında bilmeniz gereken her şey.

realme C11 artık Türkiye'de

Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası realme, ülkemizde de büyük rağbet görüyor. Global çapta 27 pazarda 40 milyon kullanıcıya ulaşan realme, 2020 yılın ikinci çeyreğinde ise tam yüzde 162'lik satış büyümesi elde etmiş durumda.

Her yeni akıllı telefon modeliyle ilgi çeken ve uygun fiyata başarılı özellikler sunan realme, renkli yapısı ve sunduğu özellikleriyle gençler tarafından da yoğun şekilde tercih ediliyor. Şimdi ise aileye yeni bir model geliyor. realme C11, artık Türkiye'de!

Pil Ömrü Kralı Telefon realme C11, Türkiye'de Piyasaya Çıktı!

Tasarımıyla Gençlere Özel

Tasarımıyla ünlü Ressam Piet Mondrian'dan esinlenen realme C11, renkli yapısı ve şık yapısıyla göz dolduruyor. Geometrik tasarımı benimseyen realme C11, bu tasarımıyla gençleri hedefliyor.

Baharat Grisi ve Nane Yeşili renkleriyle tercih edilebilen, bu canlı yapısı ve renkli gövdesi ile olduğu kadar büyük ekranı ve dev bataryası ile de multimedya kullanımları için ideal.

Pil Ömrü Kralı Telefon realme C11, Türkiye'de Piyasaya Çıktı!

Dev Batarya, Maksimum Pil Ömrü

Gençler için uzun pil ömrü bilhassa önemli. O nedenle realme C11'de tam 5000 mAh kapasitesinde bir bataryaya yer verilmiş. Bu devasa batarya ile beraber realme C11 tam 40 güne kadar bekleme süresi sağlayabiliyor.

Aktif kullanımda ise tam 21 saat video izlenebilen ve 12 saat oyun oynanabilen realme C11, 5000 mAh kapasitesindeki bataryası ile kesintisiz 169.8 saat müzik de çalabiliyor.

Pil Ömrü Kralı Telefon realme C11, Türkiye'de Piyasaya Çıktı!

Geniş Ekran, Geniş Multimedya Kullanımı

realme C11'in ekranı 6.5 inç büyüklüğünde. Bu sayede geniş multimedya kullanımları için uygun olan telefonun ekranında damla çentik yer alıyor. Böylece kenar çerçeveleri çok daha ince tutulmuş ve bu da ekran –gövde oranını yükseltmeyi başarmış. realme C11'in ekran - gövde oranı yüzde 88.7 olurken, ekran en – boy oranı da tam 20:9 şeklinde.

Renk üretimi ve parlaklığıyla güzel görünen ekranda ayrıca göz koruma modunun bulunması da önemli bir diğer avantaj.

Pil Ömrü Kralı Telefon realme C11, Türkiye'de Piyasaya Çıktı!

Güncel İşletim Sistemi, Güçlü Özellikler

Güncel Android 10 işletim sisteminin çalıştığı realme C11'de gençlerin ihtiyacını karşılayacak güçlü özellikler yer alıyor. Helio G35 işlemciyi kalbinde bulunduran realme C11, LPDDR4X RAM'lerden güç sağlıyor. Böylece sıradan LPDDR3'lere göre yüzde 100 oranında daha yüksek RAM performansı elde eden realme C11, grafik gücünde de yüzde 20'lik artış getiriyor.

Çift SIM kart desteğine sahip olan realme C11, bu slotların her birine ayrı olarak yer veriyor. Böylece microSD kart takıldığında da ikinci hat aynı anda kullanılabiliyor.

Pil Ömrü Kralı Telefon realme C11, Türkiye'de Piyasaya Çıktı!

Yapay Zekalı Çift Kamera Alanı

realme C11 kameralarıyla da ilgi çekici özellikler sunuyor. Arka yüzeyde geometrik tasarım diline uygun şekilde yer alan kamera alanı, çift kamera kurulumuna ev sahipliği yapıyor. 13 MP geniş açılı birincil lens ile portre lens yan yana burada bulunurken, LED flaş da kamera kurulumunda mevcut.

Çift kamera kurulumu ile birlikte gündüz ve gece çekimlerinde güzel karelere imza atan realme C11, kameralarında pek çok yeteneğe ev sahipliği yapıyor. f/2.2 geniş açıklık, 4x yakınlaştırma, hızlı faz algılamalı lazer otofokus, portre modu, ChromeBoost efektleri, HDR modu, ağır çekim video kaydı, Full HD video çekimi ve yapay zeka ile beraber güçlü özellikler realme C11'de bulunuyor.

realme C11'in ön kamerası ise 5 MP şeklinde ve AI Portre Güzelleştirme, HDR modu, 1.12 mikrometre pixel boyutu ile f/2.4 diyafram açıklığı ile beraber gençlere uygun.

Pil Ömrü Kralı Telefon realme C11, Türkiye'de Piyasaya Çıktı!

Hem Dayanıklı Hem Bütçeye Uygun

realme C11, dayanıklı özellikler de içeriyor. Su sıçramalarına karşı dayanıklı tasarıma sahip olan realme C11, öte yandan 10 bin kez düşme testine maruz bırakıldığı gibi, USB girişi ile üzerindeki düğmeleri de 10 bin defa kullanılarak test edilmiş. Bu sayede renkli yapısı ile olduğu kadar dayanıklılığıyla da gençlerin ritmine uygun olarak hazırlanan realme C11'in fiyatı ise bütçeye bir hayli uygun.

realme C11, Türkiye'de 5 Eylül 2020 itibarı ile, 2.699 TL fiyatla satışa çıktı. İlk etapta Teknosa, Mediamarkt, Vatan Bilgisayar mağazalarında bulunabilecek. Uygun fiyatıyla da özel seçeneklerden biri olan realme C11, gençler tarafından rahatlıkla değerlendirilebilir.