Pixel 8 ekranlarındaki tümsek sorunu, Google'a göre aslında sorun değilmiş

Bazı Pixel 8 ve Pixel 8 Pro kullanıcıları, telefon ekranlarında, camın hemen altında küçük tümsekler olduğundan şikayet etmeye başladı. Ama Google, ne kadar tatmin edici olduğu tartışılabilecek bir açıklama yayınlayarak, bunun bir sorun olmadığı söyledi.

Pixel 8 ekranlarındaki tümsek sorunu, Google'a göre aslında sorun değilmiş

Birkaç gün önce, bazı Pixel 8 ve Pixel 8 Pro telefonların ekranlarında endişe verici bir sorun ortaya çıkmaya başladı. Ama Google, sorunun endişe edilecek bir şey olmadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Reddit başlıklarında, forum gönderilerinde ve YouTube videolarında bazı kullanıcıların Pixel 8 ekranlarında, camın altında küçük çöküntüler fark ettiği görülüyordu. Bu hasarlar ekranların işlevselliğini etkilemiyor gibi görünüyorlar ve yalnızca belirli ışık koşullarında görülebiliyorlardı, ancak kesinlikle oradalardı.

Google, 9to5Google’a yaptığı bir açıklama ile bu konu hakkındaki bilgilerini paylaştı. Bir şirket sözcüsü, “Pixel 8 telefonlar yeni bir ekrana sahip. Ekran kapatıldığında, kullanılmadığında ve belirli aydınlatma koşullarında, bazı kullanıcılar cihazdaki bileşenlerin izlerini küçük tümseklere veya çukurlara benzeyen şekilde görebilir” dedi ve ekledi: “Pixel 8’in performansı veya dayanıklılığı üzerinde işlevsel bir etkisi bulunmuyor.”

Başka bir deyişle, önceden düşünüldüğü gibi iç bileşenlerden kaynaklanan bu çıkıntılar gerçekten ekranlarda var ama Google'a göre son derece normaller ve bir sorun yaratmıyorlar.

Yine de, kullanıcıların yeni bir akıllı telefon satın aldıktan sonra ekranında bu tip şeyler olduğunu fark etmekten pek memnun olmayacakları rahatlıkla tahmin edilebilir. Bu durumun ne kadar yaygın olduğu veya mevcut tüm Pixel 8 telefonlarını etkileyip etkilemediği henüz tam olarak bilinmiyor.