Play Store, App Store'a karşı!

Android'in Play Store'u ve iOS'un App Store'u arasında yapılan ilginç karşılaştırma içeride!

Android, iOS'a karşı!

Market araştırmalarındaki son sayıların gösterdiğine göre, Android kullanıcıları uygulamalar üzerinde, iOS kullanıcılarına göre yüzde 20 daha az vakit geçiriyorlar.

Flurry analiz firması yöneticisi Mary Ellen Gordon'a göre, bu çelişkinin asıl sebebi iki ekosistemin geliştirilme şekillerinden kaynaklanmakta. Flurry, hangi yarış alanında kimin önde olduğu, kimin hangi zayıf ve güçlü yanları var gibi soruları cevaplamak için, dört yılı içeren bir araştırma yapmış.

Gordon'un açıklamasına göre, yeni Samsung Galaxy S modellerine kadar, Android kullanıcıları ve iPhone kullanıcılarının ürünleri alma sebepleri farklıydı.

iPhone, Apple için her zaman üzerinde uygulamalar çalıştırılan küçük bir bilgisayar konumundaydı. Android ise normal bir telefona bir güncelleme gibi gözükmekteydi. Gordon, "Kullanıcı zihniyetindeki temel farklılık, uygulamaların kullanılma oranlarında farklılığa sebep olmakta. Eğer uygulamalar için üretilmiş bir ürün alıyorsanız, tabii ki çoğu zamanı uygulamaları kullanarak geçireceksiniz. Eğer bir telefon alıyorsanız da çoğu zamanı, bu ürünü telefon gibi kullanarak geçireceksiniz" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Aynı şekilde firmaların uygulamalara yaklaşım şekillerinin farklılığına da değinen Gordon, Apple'ın uygulamaları markete koymadan önce test ettiği ancak Google'ın uygulamaları doğrudan markete koyduğu ve daha sonra kullanıcılardan gelen bilgiler üzerine marketten bu uygulamaları kaldırdığını da hatırlatmayı unutmadı.

Uygulama marketi araştırma firması Fiksu'nun yardımcı başkanı Craig Palli'ye göre ise, Flurry'nin verdiği sayılar gerçeği yansıtmıyor olabilir. Palli'nin düşüncesine göre, daha derin bir araştırma yapılır ise, oran hemen hemen aynı olacaktır. Palli'nin verdiği bir örnekte, sadece Android için üretilmiş uygulamalara bakılıp, iOS için üretilen uygulamaların Android'e kötü çevirilerini hesap dışı bırakırsanız, Android kullanıcılarının uygulama kullanma yüzdesinin artacağı belirtilmekte.

Okuyucu Yorumları