Playstation 4'ün öldüreceği efsane!

PlayStation 4 ile birlikte, PlayStation 3'ün içerisindeki bir efsane tarih olabilir!

PS4'ün öldüreceği efsane!

PlayStation 3 piyasaya ilk çıktığı günden beri hakkında konuşulan "Cell" işlemcilere, yavaş yavaş veda etmenin vakti gelmişe benziyor. Piyasalarda gezinen dedikodulara göre PlayStation 4'te cell teknolojisi kullanılmayacak.

Cell teknolojisinin ortadan kalkmasındaki başlıca etkense kullanılan çip setin yapımcı firmalar için fazlasıyla zorluk çıkarması ve hızlı iş çıkartmalarını engellemesi olarak biliniyor. Kotaku'dan yapılan bir açıklamaya göreyse, bir zamanlar Sony'nin Playstation başkanlığını yapmış ve şu anda emekliye ayrılmış olan Ken Kutaragi tarafından ortaya atılmış olan Cell mantığı, yakın zamanda yapımcı dostu bir çipset ile yer değiştirecek.

Geçtiğimiz hafta yayılan ve AMD'nin, Sony tarafından üretilecek yeni bir cihazın GPU'sunu yapacağına dair haberse, PS4 hakkındaki söylentilerin daha da ön plana çıkmasına sebep oldu. Ortaya atılan teorilerden bir tanesi AMD'nin kendi bünyesinde ürettiği "Fusion" mimarisi ile Sony için hem bir GPU, hem de CPU yapacağı yönünde oldu.

Id Software'in efsane ismi John Carmack'ın, geleceğin bilgisayarlarını AMD'nin üreteceği konusundaki net tavırları da öyle görünüyor ki piyasalarda dolaşan dedikoduların bir derece daha netlik kazanmasını sağlamış durumda...

Okuyucu Yorumları