Porsche bunu bir asır önce hayal etmiş

Dünyanın en klas markalarından birinin babası Ferdinand Porsche'un bir asırlık hayali...

Porsche'un asırlık planı!

Son zamanlarda otomobil üreticilerinin hibrit modellere olan ilgisi azımsanmayacak derecede... Ve şimdi bu kervana Porsche de katılıyor. Porsche'nin yeni Başkanı ve CEO'su Michael Macht: "İnanıyorum ki bir gün elektrik ile çalışan bir spor araba imal edecek." Sözleriyle hibrit teknolojisine hangi gözle baktıklarını gün ışığına çıkardı.

Ayrıca Macht günümüzdeki şarj teknolojisinin Porsche'nin gereksinimlerini karşılamadığını fakat mühendislerinin bunun üzerinde çalıştığını belirtti. Eğer elektrik ile çalışacak spor araçlar normal spor modelleri ile boy ölçüşecek seviyeye gelirse Porsche o zaman seri üretime geçebilir. Cayenne ve Panamera ve hatta belki de 911 üzerinde tam hibrit çalışmalar başlatılmış durumda.

Macht, Porsche'nin aslında hibrit teknolojisi ile çok eskiden beri ilgilendiğini, 109 yıl önce Profesör Ferdinand Porsche'nin tam fonksiyonlu hibrit otomobil ürettiğini belirtti.

Son gelişmelerden bahsetmişken yeni dört kapılı Panamera Gran Turismo için Avrupa'da piyasaya sunulmasından 3 gün önce binlerce siparişin geldiğini belirtmemiz de fayda var. Ayrıca bu model ABD'de 15 Ekim'de piyasalara sunulacak.

"Henüz piyasalara sunulmasına günler varken 4,500 adet siparişin gelmesi ve hatta çoğu siparişin henüz bu modeli görmeden sipariş verişi de diğer ilgi çekici yönlerden birisi." sözleri Macht'e ait.

Okuyucu Yorumları