Qualcomm da Frankfurt Fuarı'ndaydı...

Qualcomm da Frankfurt Motor Show'da yer aldı...

Qualcomm da Frankfurt'taydı..

İlk akıllı telefonunuzla karşılaştığınız zamanı hatırlıyor olabilirsiniz. Belki yakın bir gelecekte o hissi bir kez daha yaşamak mümkün olabilir ancak bu sefer elinizde bir telefon yerine, araba direksiyonu olması çok daha yüksek bir ihtimal gibi gözüküyor.

Qualcomm'un CEO'su Steve Mollenkopf'un söylediğine göre önümüzdeki on yılın en büyük teknoloji gelişimleri otomotiv alanında yaşanacak. Frankfurt Auto Show'da Perşembe günü yaptığı konuşmada otomobillerin devasa bir yenilenme dalgası yaşadıklarını belirten Mollenkopf, bu alanların büyük bir çoğunun Qualcomm'un tecrübeli olduğu alanlar olduğunu ve firmasının otomotiv alanında artık daha çok yer alacağını söylemekteydi.

Bu yorumlar, Dünya'nın en büyük akıllı telefon çipi üreticisinin odağını değiştirdiğinin altını çiziyor. Qualcomm'un teknolojisi, Apple'ın en yeni iPhone modellerinden bazıları da olmak üzere cihazları hücresel ağlara bağlıyor ve Samsung Galaxy S8 gibi telefonların beyinlerini oluşturuyor. Ancak mobil cihaz piyasası giderek yavaşlamakta ve Qualcomm, genişlemek için yeni alanlar aramaktaydı. Ayrıca bütün teknoloji dünyası Apple'ın yeni iPhone X sunumu ile ilgilenirken Mollenkopf'un otomobil fuarı için Almanya'ya uçmakta olduğunu da belirtmekte fayda var.

Arabaların çok fazla şey yapabilme yetenekleri bulunuyor ve bunun için, hem araçların motorları hem de araç içi kontrol ve eğlence sistemleri için daha güçlü işlemciler gerekiyor. Piyasa araştırmacısı IDC'nin tahminlerine göre yarı iletken sağlayıcıları 2021 yılında, 2016 yılında göre %52 artış ile 50.1 milyar dolar gelire sahip olacaklar.

Qualcomm da Frankfurt Fuarı'ndaydı...

Qualcomm'un otomotiv alanında odağı ise üç alana yönelmiş durumda: Bağlantı, bilişim ve elektriklileşme. Firma, bir arabayı etrafındaki diğer araçlar ve çevresindeki dünya ile bağlayan işlemciler üretmekte, aracın içerisindeki deneyimi sürücü ve yolcular için iyileştirmekte ve elektrikli arabalar ile otonom araçlar gibi yeni teknolojileri etkin hale getirmekte.

Mollenkopf, Perşembe günü Qualcomm'un standına uğrayan Angela Merkel ile yaptığı konuşmada önümüzdeki on yılın en yenilikçi alanının otomotiv olacağını söylerken, geçtiğimiz on yıl için de bu alanın akıllı telefonlar olduğunu söyledi.

Okuyucu Yorumları