Qualcomm nerelerde karşımıza çıktı?

IFA'da duyurusu yapılan cihazların hangilerinde Qualcomm işlemciler var? İşte sıralı tam liste!

Qualcomm her yerde!

Bu yılki IFA Fuarı'nda birçok yeni ürün duyurusu yapıldı. Qualcomm da bu duyuruların içerisinde pek çok noktada yer aldı. Peki, Qualcomm Snapdragon işlemcilerinin güç verdiği yeni cihazlar hangileri. İşte sıralı tam liste:

Akıllı telefonlar

Sony: Amiral gemisi akıllı telefon serisinin son üyesi, dünyanın 4K ekranına sahip ilk telefonu Xperia Z5'i tanıttı. Standart, kompakt ve premium olmak üzere üç versiyon ile gelen Z5'in tüm bu versiyonlarında Snapdragon 810 işlemci kullanıldı.

Acer: Ekran boyutu 4.5 inç ve çözünürlüğü 854x480 olan yeni akıllı telefonu M330'u tanıttı. Bu cihaz da dört çekirdekli Snapdragon 210 işlemciden gücünü aldı.

Gigaset: Alman şirketi, sonbaharda raflardaki yerlerini alacak ME, ME Pure ve ME Pro isimli üç yeni üst düzey akıllı telefon tanıttı. Me Pure'da Snapdragon 615, Gigaset Me ve Me Pro'da ise Snapdragon 810 işlemcilerine yer verildi. Gigaset ME ile Gigaset ME Pure akıllı telefonlarında 5 inçlik Full HD, Gigaset ME Pro'da ise daha büyük 5.5 inçlik Full HD ekran bulunuyor.

Akıllı saatler:

Asus: Daha önceki ZenWatch akıllı saatin daha da geliştirilmiş yeni versiyonu ZenWatch 2'yi tanıttı. Android Wear ortaklığı ile geliştirilen cihaza Snapdragon 400 işlemci güç veriyor.

Samsung Gear G2: Giyilebilir cihaz ailesine yeni katılan Samsung Gear S2 akıllı saatini tanıttı. Yuvarlak bir tasarıma sahip olan akıllı saatte, Snapdragon 400 işlemci kullanılırken 3G modemi olan bir model de bulunuyor.

Moto 360: Bu kişileştirilebilir ikinci nesil akıllı saat Moto 360, Moto Maker tasarım stüdyosu tarafından yanında Moto 360 Sport modeli ile birlikte tanıtıldı. Her iki akıllı saatte de Snapdragon 400 işlemci kullanıldı.

Huawei Watch: Huawei'nin Android Wear ile çalışan ilk akıllı saati ön yüklemeli 40 kadran ile birlikte geliyor. Bu saat, 42mm'lik çapına ek olarak 11.3mm'lik kalınlığı ile şu an piyasadaki en ince akıllı saat. 512MB RAM'i de olan saate Snapdragon 400 işlemcisi güç veriyor. 4GB depolama alanı da Android Wear uygulamaları için destek sağlıyor.

Tablet:

Lenovo: Yoga Tab 3 8 ve Yoga Tab 3 10 Snapdragon 212 işlemci kullanan ilk tabletler. Snapdragon 212, kullanıldığı cihazların kamera ve görüntü özelliklerine düşük ışık ortamında çekilen fotoğrafları optimize eden Wavelet Noise Reduction (Dalgacık Gürültü Azaltma) tekniği gibi daha önce hiç görülmemiş bir özellik katıyor.

Okuyucu Yorumları