Resimleriniz için özel sunular

Tatilde çektiğiniz fotoğrafları veya evlilik, doğum günü ve özel kutlamalara ait resimlerinizi sevdiklerinizle paylaşmak için, Powerpoint veya benzeri programları kullanarak, izleyenleri sıkmayacak hareketli sunular hazırlayabilirsiniz.

Resimleriniz için özel sunular

3- Sunuların hazırlanması

Üzerinde çalıştığınız projeye sunu eklemek için Add Slideshow düğmesine tıklayın. Ekrana gelen penceredeki Get Pictures düğmesine tıklayarak sunuya eklemek istediğiniz resimleri seçebilirsiniz. Filmstrip görünüm modunda, bu resimlerin ekrana getirilecekleri sırayı değiştirebilir ve Rotate düğmesini kullanarak her bir resmi yönlendirebilirsiniz. Ardından Settings düğmesine tıklayarak ulaşabileceğiniz pencereden ise her bir resmin ekranda kalacağı süreyi belirleyebilir ve Audio track seçeneğini işaretledikten sonra sunu sırasında çalınmasını istediğiniz ses dosyasını seçebilirsiniz.

4- Sununun kaydedilmesi yazılması

Sunuyu tamamladıktan sonra projenizi kaydetmeden önce program ana penceresindeki Preview düğmesine tıklayarak test edebilirsiniz.

Bunun için Preview düğmesini kullanarak hazırlayacağınız VCD’yi başlattıktan sonra izlemek istediğiniz sununun numarasını uzaktan kumandayı kullanarak girmelisiniz. Örneğin, ilk sunuyu izlemek için buradaki “1” düğmesine basmanız yeterli olacaktır. Hazırladığınız projeyi kaydettikten sonra, yazmak için ilk olarak program ana penceresinin sol altındaki açılır listeden CD’nizin boyutunu seçin ve ardından Burn düğmesine tıklayın.

Takip eden pencereden yazıcınızı, hazırlanacak kopya sayısını ve yazma hızını seçtikten sonra Ok düğmesine tıklayarak yazma işlemini başlatabilirsiniz.

Ancak bunlar genellikle PC ortamında çalışır ve izleyebilmek için bazı yazılımları n yüklü olmaları gerekir.

Buna karşılık zahmetsizce yanınızda taşıyabileceğiniz ve bilgisayara gerek kalmadan artık neredeyse her evde bulunan bir VCD veya DVD oynatıcıda izleyebileceğ iniz sunular çok daha kullanışlı olacaktır. Bunun için, Roxio Sonic MyDVD SlideShow programından faydalanabilirsiniz. Bu program ile hazırladığınız sunulara fon müzikleri ekleyebilir ve her bir resmin tek tek görüntülenmesini sağlayabilir, yani bir sonraki resmin ne zaman görüntüleneceğini izleyicinin belirleyebilmesini mümkün kılabilirsiniz. Hazırlayacağınız her bir sunu içerisinde maksimum 99 resim bulundurabilir ve bir projenize de maksimum 99 resim ekleyebilirsiniz.

1- Genel program seçenekleri

Program ile çalışmaya başlamadan önce özellikle VCD/DVD oynatıcılarda izlemek istediğiniz projeleriniz için bir ayarı değiştirmeyi kesinlikle unutmamalısınız. Programın genel ayarlarına ulaşmak için File / Preferences komutunu çalıştırın ve buradaki General sekmesini etkinleştirin. Buradaki Television Standard başlığı altındaki PAL/SECAM seçeneğini işaretleyin.

Ayrıca sihirbaz penceresinin programı her çalıştırdığınızda ekrana gelmeni istiyorsanız Wizard başlığı altındaki seçeneği de mutlaka işaretlemelisiniz. Bunun haricinde File Locations sekmesini kullanarak da geçici dosyaların saklanacakları konumu belirleyebilirsiniz.

2- Projenin hazırlanması

Programı ilk çalıştırdığınızda bir sihirbaz penceresi ekrana gelir. Şimdi yeni bir proje başlatmak için buradaki Create or Modify a Video CD Project düğmesine tıklayın. Ekrana boş bir proje penceresi ekrana gelecek. Şimdi ilk olarak bu projenin şablonunu değiştirmek için Tools / Edit Style komutunu çalıştırın. Ekrana gelen pencereden isterseniz var olan şablonlardan birini seçebilir ya da Import Style düğmesini kullanarak başka bir yerden edindiğiniz veya daha önceden hazırladığınız bir şablon dosyasını yükleyebilirsiniz.

Ayrıca arka plan ve düğme resimlerini seçerek ve metinlerin yazı tiplerini, büyüklüklerini ve renklerini belirleyerek yeni bir şablon da hazırlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları