Samsung bir kez daha otomobil işinde...

Hemen her alanda bir kolu olan Samsung, şimdi de otomobil dünyasına adım atıyor...

Samsung'un araba planları!

Samsung, yeni bir bölüm açarak, diğer firmalar için otomobil bilgi sistemleri ve otomobil parçaları üretecek. Açıklamaya göre bu yeni bölümün amacı, genişleyerek diğer firmalara otonom araçlar üretmek için gerekli parçaları sunmak olacak. Yeni bölüm, firmanın yerel rakibi LG'nin 2013 yılında araç parçaları bölümünü kurmasının ardından çok da büyük sürpriz sayılmaz.

Wall Street Journal'ın söylediğine göre Samsung'un otomobil parçası işine el atması, akıllı telefon kolunun bekleneni veremediği döneme denk geliyor. Firma, kısa bir süre önce mobil yöneticisi JK Shin'i, daha genç bir isim ile değiştirerek düşmekte olan karını düzeltmeyi amaçlamaktaydı. Tabii ki mobil endüstrisinin patlama yıllarının geride olduğu düşünülürse, bu durumun gerçekleşmemesi söz konusu olabilir.

İyi taraftan bakıldığında ise kendini süren arabaların akıllı telefonlarla paylaştıkları pek çok ortak parça bulunmakta ve bu yüzden de Samsung'un bu alandaki bilgisinin taşınmasının mantıklı olduğu söylenebilir. Batarya teknolojisi, GPS, mobil bilişim, kablosuz çipler, dokunmatik ekranlar ve benzeri teknolojilerin uzmanlığı, otonom araçlarda da ihtiyaç duyulan bir şey. Bu yüzden Samsung'un büyük bir sorunla karşılaşması söz konusu olmayacaktır. Ayrıca diğer firmalar için parça üretecek olmanın anlamı da, tek başına endüstriye adım atmaktansa daha küçük bir risk öğesi anlamını taşıyor.

Güçlü bir hafızaya sahip olanlar, Samsung'un 90'larda araba ürettiğini ancak bu projenin ne yazık ki iptal edildiğini hatırlayacaktır. Firma, 1994 yılında Samsung Motors'u başlatmıştı ancak bu yeni bölüm araba üretmeye başladığı sırada 1997 Asya krizi yüzünden çalışmalar yarıda kalmıştı. Bölüm, Renault tarafından satın alınmıştı ama Samsung, Samsung adının kullanımı üzerinde kontrolünü bırakmadı. Ayrıca, Renault Samsung Motors isimli şirketin yüzde 19.9 hissesine de sahip durumda...

Okuyucu Yorumları