Galaxy S24 Ultra, yeni M13 OLED paneli ile gelebilir; peki M13 OLED'in avantajı ne?

Samsung Galaxy S24 Ultra, gelişmiş bir ekran ile raflara çıkabilir. Telefonda kullanılacağı iddia edilen M13 OLED paneli, kullanıcılar için ne avantaj sunuyor?

Galaxy S24 Ultra, yeni M13 OLED paneli ile gelebilir

Samsung’un bu yıl için tüm üst seviye telefonlarını piyasaya sürmeyi bitirmesiyle beraber, bir sonraki önemli yükseltme hakkında konuşmanın vakti geldi. Galaxy S24 serisinin Şubat 2024’te resmi olarak duyurulması bekleniyor ve bazı özellikleri şimdiden sızdırıldı. Yeni bir söylenti, Galaxy S24 Ultra’nın güncellenmiş bir ekrana ve geliştirilmiş bir kameraya sahip olacağını iddia ediyor.

Güvenilir sızıntı kaynağı Ice Universe’e (@UniverseIce) göre Galaxy S24 Ultra, güncellenmiş bir ekrana sahip olacak. Kaynak, bu güncellemenin tam olarak nasıl bir yükseltme sunacağını açıklamasa da, bunun daha yüksek tepe parlaklığına sahip yeni M13 OLED paneli olması bekleniyor. Galaxy S23 Ultra, maksimum 1.750 nit parlaklığa ulaşırken Apple, OPPO ve Xiaomi’nin rakip telefonlarının tepe parlaklığı 2.000 nit’in üzerine ulaşıyor. Bu, Samsung’un bariz bir yükseltmeye ihtiyaç duyduğu bir alan.

Çoğu akıllı telefon markası, amiral gemisi telefonları için QHD+ çözünürlüğünü kullanıyor ve ileri teknoloji telefonlardaki renk doğruluğu ve yenileme hızları, uzun bir süre önce gelişmelerin çoğu insan tarafından algılanamayacağı bir düzeye ulaştı. Bu nedenle, akıllı telefon markalarının gelecek yıl iyileştirmeler getirmesi beklenen tek alan, dış mekan koşullarında daha iyi görünürlük için en yüksek ekran parlaklığı olarak görülüyor. Ayrıca Galaxy S24 Ultra’nın bir titanyum çerçeveye, 3x optik yakınlaştırmalı 50MP telefoto kameraya ve daha hızlı bir işlemciye sahip olması bekleniyor.

Her iki telefonun da 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olması bekleniyor. Ayrıca Galaxy S24+ daha büyük bir bataryaya sahip olabilir.