Samsung ve Huawei Patent Davasında Uzlaşmaya Gitti

Samsung ile Huawei, anlaşmazlıklarını mahkeme dışarısında gidermek için uzlaşmaya varacak!

İki dev patent konusunda uzlaştı!

Samsung'un Huawei ile piyasada olan rekabeti oldukça çetin geçiyor. İki şirket de 2016 yılından beri hukuki mücadelelerini sürdürerek birbirleri üzerine dava ardına dava açıyorlar ve patent ihlali konulu bu davalar, ABD ve Çin'de görülmeye devam ediliyor.

Ancak bu sefer, iki şirket bir patent ihlali dosyasını mahkeme dışında çözmeye devam ederek en azından ABD'yi kapsayacak bir anlaşmaya vardı. İki firmanın da oluşturduğu bir dosya, şirketlerin bu hafta içerisinde bir uzlaşmaya gideceğini gösteriyor.

Federal Devre ile yapılan ortak bildirge, Samsung'un dava karşıtı temyiz bildirgelerini ilgilendiriyor. Bu aşamada alınan ortak kararla temyiz bildirgeleri konusunda Samsung ile Huawei, bir uzlaşma anlaşması yapacak.

Ortak anlaşma metninde belirtilen kısım şu şekilde: "İki taraf uzlaşma anlaşmasına gitti ve bu anlaşmaya takriben iki firma da önümüzdeki birkaç hafta içerisinde uzlaşma için gerekli adımları atacak ve Huawei, 30 gün içerisinde bekleyen davalarını mahkemeden geri çekecek."

Söz konusu dava dosyası 2016 yılında ABD'de açılmış ve Eylül ayında davanın başlaması ile jüri, Samsung'un Huawei'ye yönelik FRAND (Adil, Mantıklı ve Ayrımcılık Dışı) lisans anlaşmalarını bozduğu iddialarını dinlemiş ve iki şirket de bu tarihten itibaren mahkeme mücadelelerini sürdürmeye devam etmişti. Uzun bir hukuki mücadele sürecinin ardından iki firma da kaynaklarını bu davaya ayırmanın mantıksız olduğu sonucuna vararak bu mücadeleden geri çekilme kararı aldı.

Şu an için uzlaşma şartları net olarak belli değil. Önümüzdeki haftalarda uzlaşma şartları son şeklini aldığında anlaşmanın kamuoyuna açılması bekleniyor. Ve Samsung ve Huawei gibi iki büyük rakibin sorunlarını mahkeme salonlarının dışında çözmeyi denemiş olması, oldukça iyi bir haber.

Okuyucu Yorumları