Samsung yeni nesil DVD yazıcısını duyurdu

Samsung Electronics, bilgisayar kullanıcıları için yüksek veri aktarım hızları sunan S-ATA (Serial Advanced Technology Attached) bağlantı teknolojisine sahip yeni nesil DVD yazıcısını duyurdu.

Samsung yeni nesil DVD yazıcısını duyurdu

SH-W163A DVD yazıcı, yüksek veri transfer oranı ve küçük boyutlarıyla performans tutkunu bilgisayar kullanıcılarının tüm beklentilerini karşılamayı amaçlıyor.

Son zamanlarda genel kullanıcı ve profesyoneller tarafında, sabit disk sürücülerinde yaygın olarak kullanılan gelişmiş veri aktarım teknolojisi S-ATA’nın optik disk sürücülerinde de kullanılmasına ilişkin beklentiler oluşmuştu. Samsung bu beklentilere cevap vererek, S-ATA veri aktarım teknolojisini destekleyen ve yıl sonu itibariyle satışa sunulacak yeni nesil DVD yazıcı modeli SH-W163A’yı görücüye çıkardı.

Yeni sürücü, geleneksel P-ATA (Parallel Advanced Technology Attached) bağlantısını kullanan optik sürücülere göre daha yüksek performans sunuyor. Geleneksel P-ATA teknolojsini kullanan sürücülerinin 100Mb/s’lik veri aktarım hızı, S-ATA teknolojisi sayesinde 150MB/s değerine ulaşıyor. Ayrıca S-ATA standardında kullanılan ince kablo bilgisayarların daha verimli havalandırılması ve soğutulmasına yardımcı olurken, P-ATA’nın yarattığı kablo kirliliğinin de önüne geçiliyor.

SH-W163A kolay kurulum özellikleriyle de dikkat çekiyor. Ürün, “hot plugging” özelliği sayesinde jumper ayarı olmaksızın “slave” ve “master” seçenekleri arasında diğer sürücülerin durumuna göre otomatik olarak geçiş yapabiliyor, böylece kurulum süreci kolayca tamamlanabiliyor.

SH-W163A, çift katmanlı DVD+R diskte 8X ve DVD-R çift katmanlı diskte ise 4X hızlarında, tek disk üzerinde 8,5 GB’a kadar yazabiliyor. Yeni sürücü, DVD±R disklerde 16X, DVD±RW’de ise 8X hızında veri kaydedebiliyor.

Okuyucu Yorumları