Samsung’a tasarım ödülü yağdı

Beş Samsung ürünü Amerikan Endüstriyel Tasarımcılar Birliği tarafından düzenlenen IDEA 2004 tasarım yarışmasında ödüllendirildi.

Samsung’a tasarım ödülü yağdı

Samsung, uluslararası tasarım yarışmalarının birçok kategorisinde ödülleri toplamayı sürdürüyor. Son olarak 5 ürünü Amerikan Endüstriyel Tasarımcılar Birliği’nin Tasarımda Mükemmellik Ödülleri’ne (Industrial Design Excellence Award - IDEA) layık bulunan Samsung, bu yıl ödül sayısında tüm firmaları geride bıraktı. Son beş yıl içinde 19 tasarım ödülü kazanan Samsung, ödül sayısında Apple ile liderliği paylaşıyor.

Samsung’un 17” LCD monitörü (SyncMaster 173P) ve bir konsept ürünü olan taşınabilir yazıcısı IDEA 2004’te Altın Ödül’e layık bulunurken, 50” projeksiyon TV modelleri (SVP-50 ve SVP-56L7) ve mikrodalga fırını (MD1000) Gümüş Ödül’ü aldı. Samsung’un ikonları otomatik olarak fark edebilen akıllı ekranı ise Bronz Ödül’e layık bulundu.

Samsung’un 17” LCD monitörü sadece IDEA’da değil, uluslararası prestije sahip IF Design Awards ve Red Dot tasarım yarışmalarında da ödülleri topladı. Üzerinde sadece açma kapama düğmesi bulunan SyncMaster’da tüm işlemler fare ile yapılıyor ve monitörün kablo bağlantısı arkada gizlenmiş bulunuyor.

Bu yıl 25.’si düzenlenen IDEA’ya 1996 yılından bu yana katılan Samsung, kullanımı kolay ve estetik bütünlüğü olan elektronik cihazlar geliştiriyor. 400’den fazla tasarımcının görev yaptığı Samsung Tasarım Merkezi’nde, kullanıcı arabirimi, ses, renk ve materyaldeki estetik gelişmeler araştırılıyor. Samsung ürün tasarımındaki gelişmelere paralel olarak Samsung tarzını yansıtan; T100, E700 cep telefonları, katlanabilir LCD monitör, taşınabilir DVD player ve 22” LCD televizyonu global düzeyde en iyi ürünler arasında yer alıyor.

Okuyucu Yorumları