Second Life'da bir üniversite

Hope Üniversitesi, Open Day projesiyle, Second Life'da kendi sanal üniversitesini yaratıyor.

Sanal Üniversite

Bir üniversite, sanal dünyada son günlerde revaçta olan bir oyun olan Second Life'da sanal bir üniversite yaratıyor.
Liverpool Hope Üniversitesi öğrencileri, 6 aylık projenin bir parçası olan sanal kampüsü Second Life'da yaratmaya karar verdi.

Sanal öğrenciler Perşembe günü diğer öğrencilerle karşılaşmak üzere kampüs'de olacak.

Second Life'dan kısaca bahsedecek olursak; Second Life internet üzerinden oynanabilen, sanal bir dünyanın yaşatılmaya çalışıldığı bir ortam olarak da lanse edilebilir. Kayıtlı kullanıcısının 20 milyonu geçtiği bilinen Second Life'da oyuna log-in olanlar, Hope Üniversitesi'ni daha yakından tanıma şansına sahip olabiliyor. Hope Üniversitesi'ni yakından görmeden, Second Life aracılığıyla hemen herkes bu üniversite hakkında fikir sahibi olabilir.

Proje üzerinde çalışmaları devam öğrenciler, mevcut yapıları tekrar yaratıyor, farklı şekillerle hayallerindeki yapıları oluşturuyorlar.

Hope Üniversitesi'nden Dr Charlie Blake, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "The Open Day projesi, ziyaretçilerimize yaratıcı ve interaktif bir tecrübe kazandıracak. Öğrencilerimiz kendi sanal karakterlerini uzun zaman önce oluşturdular ve şimdi diğer öğrenciler buna tanıklık ediyor."

Hope Üniversitesi'nin Pazarlama departmanı bölüm başkanı John McCarthy şunları ifade ediyor: "Bu projedeki amaç sadece öğrenciler arasında diyalog yaratmak değil, aynı zamanda onların yaratıcılıklarını geliştirmeye katkıda bulunmak."

Okuyucu Yorumları