Seksi bırak, Twitter'a bak!

Yemek yemek, birşeyler içmek ya da seks... Twitter için tüm bunlardan vazgeçebilir misiniz?

Seksi bırak, Twitter'a bak!

Şu an en çok ne yapmayı istiyorsunuz? İçecek bir şey, yemek yemek? Ufak bir şekerleme belki ya da yan masada oturan kişiyle tanışmak... Kendinize dürüst olun ve zamanın en ufak evresi olarak bilinen "an" kısmında ne yapmak istediğinizi iyi düşünün...

Belki birçoklarımız ne istediğini tam olarak bilmiyor ama Chicago Üniversitesinin Booth School of Business bölümünde araştırma yapan bir grup, insanların tam olarak ne istedikleri konusunda büyük bir araştırma yapıyorlar. Bir süre önce insanları en çok neyin cezbettiğini öğrenmek için, 200 farklı kişi üzerinde deneye başlayan grup, her gün yeni sonuçlar elde ediyor.

Araştırmanın başında bulunan Wilhelm Hofmann'nın Guardian'a yaptığı açıklamaya göre, Almanya'nın Wurtzburg şehrinde bulunan katılımcılar, kendilerine sağlanan BlackBerry telefonlar aracılığı ile sorulan sorulara cevap veriyorlar. Bu sorular genel olarak "30 dakika önce ne gibi istekleriniz oldu? Hangi istek sizin için daha önemliydi?" şeklinde soruluyor.

Çarpıcı cevapler ve sonuçlar, haberimizin ikinci sayfasında...

Önemli olan Twitter'mış...

Önemli olan Twitter'mış...

Geçen zaman içerisinde sorulan binlerce soruya aldıkları cevapları inceleyen ekip içinse, kahve, alkol, seks ya da boşa para harcama gibi aslında insan hayatının büyük bir kısmını oluşturan eylemler, istenildiği taktirde karşı konulabilen durumlar olarak karşılarına çıkmış durumda. Fakat işin ilginç yanı, her ne kadar uyku ve seks gibi insan doğasının vazgeçilemez duyguları birçok katılımcı tarafından olmazsa olmaz olarak yansıtılsa da birçok insan için bütün bu duygu birikimlerini Twitter dünyası üzerinde paylaşmak hayatlarındaki en önemli şey.

Araştırma grubuysa insanların Twitter'ı bu kadar çekici bulmasındaki en büyük faktörün, neredeyse her yerden, çok ucuza ve herhangi bir risk taşımadan kullanabilmesi olarak açıkladı.

Araştırmacıların üzerinde çalıştığı ve insan doğasıyla ilgili olan bu deney, sosyal medyanın hayatlarımız üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne sermiş durumda. Bakalım teknoloji daha ne kadar insan doğasında kendisine yeni yerler açabilecek...

Okuyucu Yorumları