Bu servisi bilin ama denemeyin!

ABD'de popüler bir protesto aracı olan sim bombası, artık internet üzerinden de atılıyor! Nasıl mı?

Bilin ama denemeyin!

ABD'de, politik arenada veya toplumsal olaylarda çok popüler bir protesto aracı olarak kullanılan sim bombaları, dünyaya açılıyor. Protesto edilen kişinin üzerine, bir torba dolusu parlak sim boşaltarak/fırlatarak uygulanan sim bombası artık web üzerinden verilen siparişle, sevilmeyen insanlara posta yoluyla da gönderilebiliyor.

8 dolarlık hizmetin çalışma prensibi ise basit. Sevmediğiniz, protesto etmek istediğiniz kişinin posta adresini (e-posta değil, fiziksel posta adresi) sisteme giriyorsunuz. Web servisi sizin için, son derece zararsız bir zarf hazırlıyor. Bu zarf bir hafta içinde kurbanın evine gidiyor. Zarfın üzerinde kimden geldiğine dair hiçbir bilgi bulunmuyor. Merak eden kurban zarfı açıp içindeki mektubu dışarı çektiğinde, mektubun içine gizlenmiş olan, sağlığa tamamen zararsız bir poşet dolusu sim, kurbanın üzerine dökülüyor.

ABD'de, ifade özgürlüğünün, hoşnutsuzluğun, protesto hakkının bir parçası olarak hoş görülen bu eylem elbette dünyanın başka bir ülkesine ve özellikle Türkiye'de başınıza hukuki sorunlar açabilir, bunun da garantisi yok. Ancak dünyada böyle hizmetler olduğunu bilmek isterseniz diye biz yine de görevimizi yapıp haberimizi verelim istedik...

Okuyucu Yorumları