Sıra telefona mı geldi?

Android'li tabletleriyle ortalığı kasıp kavuran dev isim için sırada bir telefon mu var?

Sıra telefona mı geldi?

Berk Toparlak

Amazon'un tableti Kindle Fire'ın piyasadaki satış başarısından sonra, şimdi sıra akıllı telefonlara mı geldi? Analistlere göre, bu başarıyı takiben, Amazon'un akıllı telefon piyasasına yönelmesi mantıklı bir hareket olabilir.

Citigroup'tan Mark Mahey'in geçen seneki raporuna göre; Foxconn dahil, bazı Çinli şirketler 2012'nin son çeyreğinde piyasaya sürmek üzere çoktan kendi Amazon telefonlarını üretmişler bile. Eğer gerçekleşirse, Amazon'un bu telefonları 150-170 dolar arası bir fiyattan satması bekleniyor.

Facebook'un da telefon üreteceği dedikodularından sonra, Amazon'un Kindle Fire başarısını, iyice kızışan bu piyasada, yeni akıllı telefonuyla taçlandırması büyük bir zafer olabilir.

Peki Amazon gerçekten telefon üretmeli mi? Artıları ve eksileri, haberimizin ikinci sayfasında...

Amazon cebin artıları - eksileri

Amazon cebin artıları - eksileri

Amazon telefonu, işletim sistemi olarak -Kindle Fire'da olduğu gibi- büyük ihtimalle Android'in biraz değiştirilmiş halini kullanabilir. Aynı zamanda bu telefon, Amazon'un geniş online mağazasına doğrudan bir ulaşım aracı olacaktır.

Amazon'dan ürün alımı ve Kindle Fire uygulamaları, iOS ve Windows tabanlı telefonlarda halihazırda mevcut fakat şirketin makul fiyatları (Kindle Fire'ı bile neredeyse maliyeti fiyatına sattıkları söyleniyor) ve marka güvenilirliği, ortalama müşteriyi çekmek için yeterli olabilir. Ancak Amazon telefonu fikri, beraberinde bazı endişeleri de getirmiyor değil.

Şu an piyasada Android telefon seçenekleri o kadar fazla ki; bu kalabalıkta Amazon kendi ürününü fark ettirmekte zorlanabilir. Eğer Amazon telefon, Kindle Fire'dakine benzer bir şekilde Android'in farklı bir sürümüyle ortaya çıkarsa; bu, daha büyük piyasa arayışı içindeki yazılımcıların pek de ilgisini çekmeyebilir.

Okuyucu Yorumları