Apple, Siri'yi çağırmanın yolunu basitleştirmek istiyor

Apple, Siri’ye ulaşma şeklimizi tamamen değiştirecek küçük ama önemli bir yenilik için çalışıyor.

Apple, Siri'yi çağırmanın yolunu basitleştirmek istiyor

Apple, kullanıcıların Siri ile etkileşime girişini basitleştirmek için çalışıyor. Şirketin son birkaç aydır dijital asistanı 'Hey Siri' yerine sadece 'Siri'ye yanıt vermesi için eğittiği bildiriliyor. Yüzeysel olarak bakıldığında, bu basit bir değişiklik, ancak altında önemli miktarda yapay zeka eğitimi ve mühendislik çalışması yatıyor.

Değişiklik, birden fazla komutu birbiri ardına dizmeyi kolaylaştıracak. Apple'ın amacı, daha güçlü yeteneklere sahip dijital asistanlar sunan Amazon ve Google'ı yakalayabilmek gibi görünüyor. Örneğin Alexa, artık sadece “Alexa” terimine yanıt verebiliyor. Bu arada Google Asistan yine de 'Hey Google' veya 'Ok Google' demenizi gerektiriyor, ancak her uyanma kelimesini tekrarlamanıza gerek kalmadan arka arkaya komutları kaydedebiliyor ve uygulayabiliyor.

Apple, Siri'yi üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetler ile daha derin bir şekilde entegre etmek için de çalışıyor. Tüm bu değişikliklerin kullanıma sunulması biraz zaman alabilir. Siri'nin yeni uyandırma ifadesinin, yani sadece "Siri" denmesine tepki vermesinin önümüzdeki yıl veya 2024’te geleceğini düşünülüyor.