Sony'den kapasite mucizesi bellek kartları

Sony ve SanDisk, yeni MemoryStick bellek kartları ile mucizevi bir kapasite sunmaya hazırlanıyor...

Dev bellek kartları yolda!

Yakın geçmişte bilgisayar kullanıcıların büyük bir bölümü verilerini taşıyabilmek için kapasitesi 1.4MB'ı geçmeyen disketleri kullanmak zorundaydı. Günümüzde ise 1GB'dan başlayan hafıza kartları sayesinde veriler hem çok hızlı bir şekilde yedeklenebiliyor, hem de verilerin bu kartlara kopyalanma işlemi son derece kısa sürüyor.

Ancak gün geçtikçe depolama birimlerinin kapasitesi de artış gösteriyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ilgili haberimizde, Western Digital'in 2TB'lık dahili sabit diski üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü duyurmuştuk. Şimdi de bir başka depolama birimi olan Memory Stick'lerde ciddi bir kapasite artışı söz konusu.

Sony ve Sandisk henüz resmi bir açıklamada bulunmadıysa da, bu şirketlere yakın bazı ciddi kaynaklara göre, iki şirket 'Memory Stick format for Extended High Capacity' yani artırılmış yüksek kapasiteli yeni hafıza kartları üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni hafıza kartların raflardaki yerini almasıyla birlikte ise kullanıcılar artık sadece bir kart üzerine 2TB'ı bulan verilerini bulundurabilecek. Bunun yanında yeni kartlar, 4-bit paralel arabiriminde 20MBps ve 8-bit paralel arabiriminde 60MBps maksimum veri transfer oranına da ulaşabilecek.

Buna ek olarak Sony, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı son açıklamasında 16GB'lık yeni Memory Stick Micro (M2) kartlarının ilk olarak Asya Pasifik bölgesinde önümüzdeki ay satışa sunulacağını duyurdu. 5 yıllık bir garantiyle kullanıcılara ulaşacak olan yeni kartların, ayrıca -10 C*'den +85 C*'ye kadar farklı sıcaklık değerlerinde sorunsuz bir şekilde çalışabileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Okuyucu Yorumları