Spotify'da yılın en büyük yaprak dökümü başlıyor

Spotify, büyümesini yavaşlatmak ve masrafları azaltmak amacıyla 2023 yılındaki üçüncü ve en büyük işten çıkarma dalgasının başladığını duyurdu.

Spotify'da yılın en büyük yaprak dökümü başlıyor

Spotify CEO’su Daniel Ek, şirketin maliyetleri düşürmek ve büyümedeki yavaşlamayı hazırlanmak amacıyla iş gücünün %17’sinin işine son verileceğini duyurdu. Karar, Ek tarafından personele gönderilen bir e-postayla paylaşıldı.

%17’lik işten çıkarılacaklar oranı, şirkette çalışan yaklaşık 1.500 kişinin etkileneceği anlamına geliyor, ancak Spotify kesin rakamlar vermedi. Yine de bu haber, piyasa öncesi işlemlerde hisse senedinin %2’nin üzerinde değer kazanması ile yatırımcıları memnun ettiğini gösterdi.

Spotify, 2020 ve 2021 yılında işin gereğinden fazla genişlediğini ve çok fazla çalışanı işe aldığını söylemişti. Bu yüzden artık geri adım atması ve temel tekliflerine odaklanması gerekiyor. Ek, şirket içi bir bildirimde şu açıklamada bulundu: “Son iki yılda, Spotify’ı gerçekten harika ve sürdürülebilir bir işletmeye dönüştürmeye büyük önem verdik; dünyanın önde gelen ses şirketi olma hedefimize ulaşmak için tasarlanmış ve tutarlı bir şekilde karlılığı ve büyümeyi geleceğe taşıyacak bir şirket olması için... Birçok kez paylaştığım gibi, kayda değer ilerlemeler kaydetmiş olsak da halen yapacak işlerimiz var. Ekonomik büyüme önemli ölçüde yavaşladı ve sermaye daha pahalı hale geldi. Spotify bu gerçeklerin bir istisnası değil.”

Spotify’daki bu işten çıkarmalar bu yılın en büyük işten çıkarmaları olsa da ilk değil. Ocak ayında şirket, iş gücünün yüzde 6’sını işten çıkaracağını açıklamıştı ve ardından Haziran ayında yüzde 2’lik bir işten çıkarma daha yapmaya karar vermişti.