Square Enix, 2017 için planlarını açıkladı

Square Enix, 2017 yılı için planlarını açıkladı, Switch'e büyük önem verdiklerini söyledi!

Square Enix 2017 planlarını açıkladı

Square Enix CEO'su Yosuke Matsuda, yakın zaman önce firmanın 2017 stratejisini açıklamıştı ve buradaki büyük sürpriz, Nintendo Switch'in PS4 hariç diğer platformlardan daha öncelikli olarak ortaya çıkması ve planların önemli bir parçası olarak gözükmesiydi.

Matsuda, şu anda asıl önem verdikleri şeyin Switch olduğunu ve bunun sebebinin satışların oldukça iyi olması olduğunu söylüyor ve aynı zamanda Xbox Scorpio, Windows 10 ve Google'ın Tango'suna da baktıklarını sözlerine ekliyor. ­Square Enix şimdiden Nintendo'yu destekliyor ve yeni konsol için yedi oyunu şimdiden duyurmuş durumda.

Ayrıca Matsuda, Final Fantasy XV hakkında da konuşarak neden bu kadar başarılı olduğunu anlatmakta. Görünene göre firma, derin bir hikayeye sahip olan macera oyunlarının tüm piyasalara aynı anda sunulmaları gerektiğini fark etmiş durumda. Ayrıca dijital satışlar da denklemin önemli bir parçasını oluşturmaktalar ve Kuzey Amerika'daki FFXV kopyalarının %20'sini oluşturuyor ve bazı dijital satışlar toplamın %50'sini oluşturmaktalar. Ayrıca Matsuda, Batı piyasalarının giderek daha fazla Japon ürünü istediklerine inanmakta ve bu yüzden değişiklik yapmayı durdurmaları gerekmekte.

Ayrıca mobil oyunlar konusunda da bir konuşma vardı ve 2016'nın Square için mobil piyasada pek iyi geçmemesi ile beraber, Matsuda bu alanda farklı oyunlar görmek istediğini söylemekte. Bir kez daha, Dünya çapında yayımların önemi büyük çünkü Japonya, Çin ve Kuzey Amerika toplamda mobil oyun piyasasının %80'ini oluşturmaktalar...

Okuyucu Yorumları