Steam yasakları genişliyor!

Steam, hile yapan oyuncuları durduracak yeni önlemler almaya devam ediyor!

Steam yasakları genişliyor!

Steam'in başlangacından beri Valve, oyunlarda hile yapan oyunculara karşı Valve Anti Cheat (VAC) sisteminin yardımı ile ciddi önlemler almaktaydı. Geçtiğimiz yıl firma, hile yapan oyuncuları geliştiricilerin direkt olarak yasaklı listesine almalarına imkan tanımıştı. Şimdi ise bu yasağın sınırları genişletilerek poliçe daha da sıkılaştırılmış durumda.

Güncellenmiş VAC destek sayfasına göre oyuncular, bağlı olan telefon numaraları aracılığı ile yasaklanacaklar. Buna bağlı olarak, aynı telefon numarasına sahip olan birden fazla hesap bulunması durumunda, bu hesapların birinin yasaklanması ile beraber tüm hesaplar yasaklanmış olacaklar. Eğer bu hesaplardan biri oyuna sahip değilse, bu oyunu satın alamayacaklar ve yeni hesaplar, aynı telefon numarasına üç ay boyunca bağlanamayacak.

Şu anda Steam'deki en popüler çok oyunculu oyunlardan biri olan Counter-Strike: Global Offensive, telefon numarası yasaklarını aktif etmiş durumda. Ancak bu yasak sistemini devreye sokmak tamamen geliştiricilere bağlı, bu yüzden herkes bu sistemi kullanmayabilir. CS:GO bloguna göre en son güncelleme şimdiden telefon yasaklarını destekliyor. Bu yüzden bilinen hileleri kullanan oyuncuların, bu hilelerden uzak durmalarında büyük fayda var.

Okuyucu Yorumları