Steve Ballmer: "Apple düşük hacimli oyuncu"

Microsoft'un patronu Ballmer'ın Apple için söylediği bu söz, eminiz Apple cephesini çok kızdıracak!

Apple hakkında şok sözler!

Windows 8 ve Surface tabletler ile elini taşın altına koyan Microsoft, yeni yazılım ve donanım ikilisinden çok şey bekliyor. Şirketin CEO'su Steve Ballmer ise bir röportajında "düşük yoğunluklu oyuncu" Apple'ı taklit etmediklerini düşündüğünü söyledi.

Windows 8 açılışında Wall Street Journal'a konuşan Steve Ballmer, "şu an büyütmekte olduğumuz modelimizden memnunuz" diyor. Ballmer, Apple'ın "tabletler dışında düşük yoğunluklu oyuncu" olduğunu söyleyerek rakibinin tabletlerdeki üstünlüğünü kabul ediyor. Bugün satılan PC'lerin yaklaşık yüzde 90'ının Windows'lu olduğuna değinen Ballmer, "tabletlerde ise neler olacağını göreceğiz" diyor.

Ballmer, Microsoft Apple'ı tablet dışında her alanda geçmiş gibi konuşsa da şirketin Windows Phone platformu şu an sadece yüzde 3.6 pazar payına sahip. Cep telefonlarının lideri ise yüzde 52.2 ile Android. Apple'ın şu anki pazar payı, yüzde 33.4 seviyelerinde. Ancak Microsoft, HTC Windows Phone 8X ve Samsung Ativ S gibi Windows Phone 8'li yeni ceplerinden umutlu.

Ballmer'ın iPad konusunda haklı olduğunu da söylemek gerek. 2.5 sene önce tanıtılan iPad, bugüne dek 100 milyondan fazla satmış bulunuyor.

Okuyucu Yorumları