Sun'dan E-Devlet Uygulamaları

Sun Microsystems ve iş ortakları; Gantek, KoçSistem, Servus, Oracle ve Siemens Business Services, etkin e-Devlet uygulamalarına yönelik beklentilerin arttığı bir dönemde, Ankara’da düzenledikleri bir toplantıyla, teknoloji ve çözüm mimarilerini örnek uygulamalarla BT çalışanlarıyla paylaştı.

Sun'dan E-Devlet Uygulamaları

Sun Microsystems ve iş ortaklarının geniş katılımıyla düzenlenen ‘Entegre, Güvenli, Esnek e-Devlet Uygulamalarında Teknoloji Vizyonu ve Çözüm Mimarileri’ konulu etkinlik, 12 Ekim 2004 Salı günü Ankara Sheraton Oteli’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Sun Microsystems Türkiye ve Orta Asya Satış Kanalları ve Pazarlama Müdürü Serdar Sayar, Sun’ın yüksek performanslı, karmaşadan uzak, güvenli, toplam sahip olma maliyeti düşük teknolojiler ve servislerin geliştirilmesi konusundaki yatırımlarını kesintisiz sürdürdüğünü kaydetti. Sayar, bu doğrultuda pazara her yıl çok sayıda ürün, çözüm ve hizmet sunduklarını da sözlerine ekledi.

Sun Microsystems Ankara Bölge Müdürü İlteriş Şule de her geçen gün yeni e-Devlet uygulamalarının kullanıma alındığını ve bu uygulamalara erişen kitlelerin de hızla çoğaldığına dikkat çekerek, Sun’ın sunduğu teknolojilerin ve çözüm mimarilerinin etkin e-Devlet uygulamalarının geliştirilmesindeki önemi üzerinde durdu

Toplantıda Oracle, gerçekleştirdiği başarılı e-Devlet uygulamalarını aktarırken, Gantek Teknoloji, KoçSistem, Servus, Siemens Business Services, Cybersoft ve TURCom, ‘e-Devlet Başarı Öyküleri’ bölümünde gerçekleştirdikleri e-Devlet projelerini tanıttı.

Toplantının yanı sıra fuaye alanında Cadet, Docuart, ISG, İdeal, LinkPlus ve TURCom’un sergiledikleri çözümlere de katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Okuyucu Yorumları