Sun'dan yeni depolama çözümü

Java™ teknolojisinin yaratıcısı, önde gelen savunucusu ve network tabanlı bilgi işlem teknolojileri dünyasının lideri Sun Microsystems, depolama çözümlerinde Sun StorEdge 9000 Ailesi’nin Sun StorEdge9990 sisteminin pazara sunulmasıyla birlikte daha da genişlediğini duyurdu.

Sun'dan yeni depolama çözümü

Sun’ın, kapsamlı depolama çözümleri portföyünün bir parçası olan Sun StorEdge9990, müşterilerin veri merkezlerine yeni kuşak depolama teknolojisi olarak sunuluyor. Söz konusu çözümle Sun; gerçek ekonomik değere sahip, basitleştirilmiş, uçtan uca çözüm arayışındaki kurumlar için geniş ölçekli konsolidasyon olanağı sağlıyor.

Sun’ın Hitachi Data Systems (HDS) ile uzun yıllara dayanan işbirliğinin sonucu olan Sun StorEdge 9990 3.kuşak crossbar-switch mimarisinde olup, sorunsuz kapasite ve bağlanabilirlik açısından benzersiz bir üstünlük sunuyor. Bu yenilikçi mimari, hala birçok üretici firma tarafından kullanılmakta olan monolitik fixed bus mimarili çözümlere göre daha üst seviyelerde bant genişliği ve I/O performansı sunuyor.

Sun StorEdge veri yönetim yazılımlarıyla tümüyle entegre olan Sun StorEdge 9990, Solaris işlem ortamında çalışabiliyor ve Sun Cluster 3.0 ve 3.1 için sertifikalandırılmış bulunuyor. Sun StorEdge 9990 ile sağlanan depolama havuzu (storage pooling), mantıksal bölümleme (logical partitioning) ve evrensel kopyalama (universal replication) özellikleri, müşterilerin verimliliklerini artırırken, basitleştirilmiş bir depo yönetimi ve optimize edilmiş uygulama performansı da sunuyor. Sun StorEdge çözümleriyle müşteriler, depolama ihtiyaçlarını uygulamalarla kolaylıkla örtüştürebiliyorlar. Müşterilere sağlanan bir başka kolaylık ise destek tarafında yaşanıyor. Sun ve HDS arasında imzalanan anlaşma ile müşteriler sadece Sun’ı arayarak, destek alabilecekler.

Sun StorEdge9990 Temel Özellikleri:
Benzersiz Performans: Saniyede 2 milyon I/O kapasitesi
Artırılmış Kapasite ve Ölçeklenebilirlik: 332 terabyte’a kadar internal, 32 petabyte’a kadar external konsolide edilmiş depolama ortamı ve bu ortamların tek bir noktadan kontrolünün yapılabillmesi imkanı.
Depolama Havuzu ve Mantıksal Bölünme: Farklı depolama sistemlerinin bir depolama havuzuna kümüle edilebilmesi, atanmış, bağımsız olarak yönetilebilen bölümlemelerin yapılabilmesi.
Tek Bir Yönetim Konsolu: HiCommand Area yönetim yazılımı ile iç ve dışta yer alan heterojen depolama sistemlerinin yönetimini basitleştirilmesini sağlar.
Yüzlerce Ana Sistem Arayüzü: 192 fiziksel ana sistem arayüzü ve 24.000’den fazla varsayılan port ile kullanıcılara esneklik ve sistem büyütme olanağı sağlanıyor.
Evrensel Kopyalama: Herhangi bir noktadan başka bir noktaya uzaktan kopyalama olanağı, veri yaşam döngüsünü kolaylaştırırken, disaster-recovery (türkçesini yazmalıyız) imkanı da sağlıyor.

Okuyucu Yorumları