Otonom otomobilleri unutun: Sürücüsüz çalışan elektrikli traktör T4 Electric Power geliyor

Sürücüsüz ve elektriki traktör New Holland T4 Electric Power tanıtıldı. İşte New Holland T4 Electric Power’ın özellikleri ve piyasaya çıkacağı tarih...

Sürücüsüz traktörler yolda

Herkesin gözü kendi kendine hareket edebilen otonom otomobillere çevrilmişken, otonom traktör dünyası da ısınmaya başlıyor. CNH Industrial, kendi kendine sürüş özelliklerine sahip ilk elektrikli hafif traktör prototipi olduğunu söylediği New Holland T4 Electric Power'ı tanıttı.

Araç, 0 emisyon, dizel modellerden daha sessiz çalışıyor ve çiftçilerin direksiyon başında geçirdikleri süreyi azaltırken daha düşük işletme maliyetleri vadediyor. Tavandaki sensörler ve kameralar aracın görevleri tamamlamasına, engellerden kaçmasına ve diğer ekipmanlarla uyum içinde çalışmasına yardımcı oluyor. Hatta traktörü telefonunuzdan bile etkinleştirebilirsiniz.

T4 Electric Power'ın 120HP motoru, normal traktörlerle karşılaştırılabilir seviyede bir azami hız üretiyor. CNH, bataryanın "görev profiline bağlı olarak" 1 günlük çalışmayı kaldıracak kadar büyük olduğunu söylüyor. T4 hazır hızlı şarj cihazlarını kullanarak 1 saat içinde tam kapasite şarj olabiliyor.

Ford'un F-150 Lightning'i gibi, bu traktör de tekerlekli bir güç ünitesi olarak kullanılabiliyor. Matkap gibi yaygın aletleri takmak için üzerinde prizleri var ve acil durumlar için yedek güç kaynağı görevi görüyor.

Üretimi tamamlanan T4 Electric Power'ın 2023 sonunda piyasaya sürülmesi ve daha fazla modelin de onu takip etmesi bekleniyor.