Tarayıcı savaşlarında birinci kim?

Chrome - Internet Explorer arasındaki savaşta işler karışıyor, farklı rakamlar farklı şeyler diyor!

Chrome mu, IE mi?

Tarayıcı savaşlarında Google ve Microsoft rakiplerini geride bırakarak birbirleriyle çekişmeye devam ediyor. İki dev, pazar payını tek başına eline geçirirken Mozilla uzak ara üçüncü kalmaya devam ediyor.

StatCounter'ın raporuna göre Ekim ayı itibarıyla pazar payı oranları Chrome yüzde 34,77 ile birinci, Internet Explorer 32,08 ile ikinci ve Firefox da yüzde 22,32 ile üçüncü sırada.

Ancak Net Applications'ın değerlendirmelerine göre rakamlar StatCounter'ınkinden biraz farklı. Net Applications, her ne kadar tarayıcı sürümlerine göre ölçümleme yapsa da, onların raporuna göre IE büyük oranda önde.

Rapora göre IE 8 yüzde 24,50 pazar payı oranıyla rakibini geride bırakmış durumda. Üstelik IE 9 bile yüzde 20,11'lik oranıyla Chrome 22'yi geçerek ikinci sırada yer alıyor. Chrome 22 yüzde 15,02'lik pazar payına sahip görünürken Firefox 15 yalnızca yüzde 7,82'de kalmış.

Net Applications ayrıca mobil cihazlardaki tarayıcı kullanımının Ekim ayında yüzde 10'u geçerek bu alanda bir ilke imza atıldığını belirtiyor. Şirketin Eylül ayı raporunda mobil tarayıcı kullanımı yüzde 8,94 iken bu oran Ekim ayında yüzde 10,29'a yükselmiş durumda.

Okuyucu Yorumları