Tarayıcının sekmelerini daha etkili kullanın

Tarayıcıda açık duran sekmeleri çok daha etkili bir şekilde kullanmak mümkün: İşte bunun ilacı...

Sekmelerin efendisi olun!

Sekmeler için tarayıcılardaki en faydalı gelişmelerden biri olduğu söylemek çok da yanlış olmaz. Tek bir pencere üzerinde birden fazla sekme ile aynı anda farklı siteleri ziyaret edebilme imkanı, sadece daha hızlı sörf için değil, birbirleri ile ilgili konulardaki siteleri daha kolay organize etmek için de faydalı.

Fakat bir noktadan sonra kontrol etmesi güç bir sekme yığını ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer sekmelerden vazgeçemiyorsanız ve işlerinizi kolaylaştırmayı düşünüyorsanız TooManyTabs adlı ücretsiz bir tarayıcı eklentisi ile sekmeleri çok daha etkili bir şekilde yönetebilirsiniz.

TooManyTabs sekmeleri farklı araç çubuklarına taşımanızı sağlıyor. Her bir ayrı çubukta farklı konudaki web sitesini yan yana görmek ve bu şekilde ihtiyaç duyacağınız ana kadar saklamak oldukça etkili bir çözüm. Üstelik bu sekmeler siz ihtiyaç duyana kadar sayfayı yüklemediği için gereksiz kaynak da harcamamış oluyor. Her bir sekme satırına isim verebiliyor olmanız daha kolay bir organizasyon sağlıyor. Sekmelerin renklerini de ihtiyacınıza göre değiştirebiliyor olmanız, kolay dikkat çekmelerini sağlamak açısından faydalı.

TooManyTabs'ın Firefox eklentisini şu adresten indirebilirsiniz. Bazı farklılıklar içerse de, temelde benzer amaca hizmet eden Google Chrome sürümünü ise şu adreste bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları