Tartışılan Windows 10 işlevi Wi-Fi Sense

Windows 10'un Windows Phone'dan aldığı bu özellik, endişeleri de beraberinde getiriyor!

Tartışılan Windows 10 işlevi!

Windows 10'un yeni bir işlevi, evinize gelen ve Wi-Fi parolanızı bilen arkadaşınıza, sizin internet bağlantınızı paylaşma şansı tanıyacak. Wi-Fi Sense işlevi, kullanıcıları kablosuz bağlantı noktalarına hızla bağlayarak, işleri kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ancak işlevin güvenlik sorunlarına yol açabileceği bir süredir tartışılıyor.

Windows 10 ile yeni bir ağa oturum açan cihazın sahibi, bir kutucuğu işaretleyerek bu ağı kişileri, Facebook arkadaşları, Outlook.com arkadaşları ve Skype kişi listesindeki arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Windows Phone 8.1'de geçen sene ortaya çıkan işlev yeni değil, ancak Windows Phone'da şimdi olduğu kadar yankı uyandırmamıştı.

Farpoint Group'tan kablosuz teknoloji uzmanı Craig Mathias, cihazların oturum açma sürecinden geçmelerini "önemli" olarak nitelendiriyor. Mathias, hiç kimsenin Wi-Fi erişimini tamamen açık bırakmaması gerektiğini sözlerine ekliyor.

Wi-Fi Sense'in FAQ sayfasına göre ağ erişimi paylaşıldığında parolalar, şifreli bir bağlantı üzerinden bir Microsoft sunucusuna gönderiliyor. Bunun arından parola, cihazın konumuna bakılarak ve güvenli bağlantı üzerinden ona ihtiyaç duyan "arkadaşa" gönderiliyor. Ancak gayretli bir hacker'ın bağlantıyı çözebileceğine dair endişeler var. Bunun yanında Faceebook'ta sizi kötü amaçla arkadaş olarak ekleyip, bağlantıya erişme hakkı kazanması da mümkün olabilir.

Microsoft, Wi-Fi ağını paylaşmak istemeyenlere parolayı kendilerinin yazmalarını ve paylaşım kutucuğunu işaretlememelerini öneriyor. Ek olarak Wi-Fi SSID'nizin sonuna "_optout" ibaresini eklediğinizde ağınız, Wi-Fi Sense üzerinden paylaşılamaz hale geliyor.

Okuyucu Yorumları