TCL, "Ekran ve Kağıt Kombinasyonu" NXTPAPER Teknolojisini Duyurdu

TCL, yeni NXTPAPER ekran teknolojisini duyurdu. Yeni teknoloji, "ekran ve kağıt kombinasyonunu" dijital ekranlara taşıyacak.

TCL'den "kağıt gibi ekran"

TCL, uygun fiyatlı TV setleri ve önemli telefon modelleriyle adından söz ettiriyor ancak şirket öte yandan yeni ve farklı teknolojiler üzerinde de çalışıyor. TCL, NXTPAPER adında yeni bir duyuruda bulundu. Peki, NXTPAPER nedir ve bu teknoloji ne işe yarayacak?

NXTPAPER Nedir?

NXTPAPER, ekrandaki görüntü titremesini azaltmayı, mavi ışığı ve ışık çıkışını azaltarak daha iyi göz korumasını amaçlayan yeni bir ekran türü. Şirket, NXTPAPER'de sağlanan etkinin E Ink panellere, yani mürekkep ekranlara benzer olduğunu ve buna, "ekran ve kağıt kombinasyonu" adını verdiğini söyledi.

TCL, ayrıca Alman Ren laboratuvarından göz koruma sertifikalarını aldıklarını ve göz koruması için 11 farklı patent sahibi olduklarının da altını çiziyor.

NXTPAPER Telefonlara Gelecek mi?

Peki, NXTPAPER ekran, akıllı telefonlara gelecek mi? Aslında hayır. TCL, bu teknolojinin tabletler ve e-okuyucular gibi daha büyük cihazlar için tasarlandığını dile getiriyor. Bu arada TCL'in akıllı telefonlarında da farklı bir ekran teknolojisinin kullanıldığını da söyleyelim. Adı ise, daha önce incelediğimiz pek çok TCL marka telefonda olduğu gibi NXTVISION.

NXTPAPER Özellikleri Neler?

NXTPAPER'ın önceliği, dijital ekranlarda göz sağlığını korumak olsa da, ayrıca güzel görüntü üretmesi de panelin öncelikleri arasında. Full HD çözünürlüğü destekleyen NXTPAPER, E Ink'lere kıyasla yüzde 25 daha yüksek kontrast sunuyor.

Panel, arkadan aydınlatma yerine doğal ışığı yeniden kullanmak için yansıtıcı bir ekran kullanıyor. Ayrıca bu panel, LCD ekranlara kıyasla yüzde 36 daha ince ve yüzde 65 daha fazla güç verimliliği sağlayacak şekilde tasarlanmış.

NXTPAPER Ne Zaman Piyasaya Çıkacak?

TLC, NXTPAPER teknolojisinin ne zaman kullanıma sunulacağına ilişkin bir açıklama yapmış değil. Fakat buna karşın bu görüntü teknolojisini "yakın gelecekte" görmeyi bekleyebileceğimizi söyledi.

Okuyucu Yorumları