Teknoloji devlerinin "e-posta" ortaklığı!

Google, Microsoft, Yahoo ve fazlası. Devler, bakın bu kez hangi konuda güçlerini birleştirdi...

Devler bu kez bir arada...

Dünyanın en büyük e-posta servisi sağlayıcılarının bünyesindeki mühendisler, internetteki e-posta trafiğinin güvenliğini daha da geliştirmek için güçlerini birleştiriyor.

Google, Microsoft, Yahoo, Comcast, LinkedIn ve 1&1 Mail & Media Development & Technology gibi önemli firmalara bağlı mühendislerin bu doğrultuda geliştirdiği SMTP Strict Transport Security adlı yeni mekanizma şifrelenmiş bir e-posta iletişimi oluşturmak adına bazı yeni ilkeler ve kuralların da önünü açıyor.

Söz konusu mekanizma ilk olarak geçtiğimiz hafta yayınlanan bir taslakta Internet Engineering Task Force (IETF) standardı olarak duyuruldu. Bundan önce kullanılan ve hem bir sunucudan diğerine hem de e-posta istemcileri ve sunucular arasında e-posta transferi sağlayan Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) 1982'de yürürlüğe girmişti. IETF'nin yapısında bir şifreleme seçeneği bulunmuyordu. Bu doğrultuda daha güvenli bir e-posta iletişimi için 2002'de STARTTLS adlı bir eklenti SM bu protokole dahil edilmişti. Fakat sonraki on yıllık dönemde bu eklenti yeterince benimsenmedi ve sunucular arasındaki e-posta trafiği büyük ölçüde şifresiz olarak kaldı.

Google'ın yayınladığı son verilere göre, Gmail kullanıcılarının diğer e-posta sağlayıcılarına gönderiği e-postaların yüzde 83'ü şifreleniyor. Fakat başka sağlayıcılardan Gmail'e gelen e-postalarda şifrelenme oranı yüzde 69.

Okuyucu Yorumları