Telefon Yavaş Şarj Oluyor... İşte Telefon Yavaş Şarj Sorunu Nedenleri

Telefonunuz yavaş mı şarj oluyor? iPhone ya da Android telefonunuz yavaş şarj sorunu ile karşı karşıyaysa, işte telefonun yavaş şarj almasının muhtemel 5 nedeni...

Telefonunuz yavaş mı şarj oluyor?

iPhone yavaş sarj oluyor... Android yavaş şarj oluyor... Telefon yavaş şarj alıyor... Pek çok kullanıcı için bu sorun sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alıyor. Akıllı telefonunuz ne kadar becerikli olursa olsun, pilinde sorun varsa hayatınızı kolaylaştırmaktan çok zorlaştırabilir. Piller, zaman geçtikçe eskidiği için şarj olmaları daha uzun sürebiliyor. Ama yavaş şarj sorununun tek nedeni bu olmayabilir. Hemen aşağıda telefonunuzun neden yavaş şarj olduğunu açıklayabilecek 5 nedeni sıraladık.

1. Bozuk Aksesuarlar

Yavaş şarjın her zaman telefonunuzla ilgisi olmayabilir. Bazen sorunun kaynağı hasarlı ya da kalitesiz bir kablo veya güç düzeyi düşük bir adaptör olabilir. USB kabloları özellikle evde çok sayıda kişi tarafından kullanıldığında zamanla bükülüp yıpranabiliyor, hatta üzerine basılabiliyor. Ayrıca piyasadaki tüm kablolar hızlı şarj için uyumlu olmayabiliyor. Bu yüzden önce kabloyu değiştirip sorunun ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol edin. Eğer telefonu bilgisayardan şarj ediyorsanız, yavaş şarjın nedeni bu da olabilir. PC'nizin yaşına ve diğer portların kullanımına göre bu yol, pek ideal bir yol sayılmıyor.

2. Port Sorunları

Telefonunuzun üzerindeki şarj portunun fiziksel bir hasar görüp görmediğini, paslanıp paslanmadığını kontrol edin. Bunun için porta bir fenerle ve büyüteçle bakabilirsiniz. Toz, kumaş tiftiği gibi içeri kaçmış bir nesne varsa bunu dikkatle çıkartmaya çalışın. Bu iş için plastik kürdanlardan veya küçük ve yumuşak bir fırçadan yararlanabilirsiniz. Ama dikkat edin; yanlış bir hareket şarj girişine zarar vermenize yol açabilir.

3. Arka Plan Uygulamaları

Arka planda çalışan uygulamalar veya zararlı uygulamalar, şarj işlemini yavaşlatabilir. Android ve iOS'ta arka planda çalışan uygulamaları görmenizi sağlayan araçlar bulunuyor. Bunları kullanarak pili en çok hangi uygulamanın tükettiğine göz atın. Pili aşırı biçimde kullanan bir uygulama varsa, bunu silip şarj hızının iyileşip iyileşmediğine bakın.

4. Yaşlanan Pil

android şarj

Listemizdeki ipuçlarına baktıysanız ve buna rağmen piliniz yeterince hızlı şarj olmuyorsa, piliniz muhtemelen eskimeye başladı demektir. Lityum iyon piller sonsuza kadar yaşamıyorlar ve belirli bir şarj döngüsü ömürleri var. Çözüm olarak telefonunuzu yetkili bir servise götürerek pili nasıl değiştirebileceğinizi öğrenin.

5. Belki de Sorun Sizsiniz

Şarj olurken bile telefonunuzu bırakamıyor musunuz? Şarj işleminin çok uzun sürmesinin sorumlusu siz olabilirsiniz. Facebook gibi uygulamaların pil ömrünü hızla tükettiği biliniyor. Bu yüzden en azından şarj sırasında Facebook'tan biraz uzaklaşmayı deneyin. Telefonunuzu şarj olurken kullanmamayı alışkanlık edinin.

Okuyucu Yorumları