"Temelden farklı" iPhone 6, iyi satacak!

Neredeyse 8 ay önce piyasaya çıkan iPhone 6'nın satışları pek yavaşlayacak gibi görünmüyor!

iPhone 6 frene basmıyor!

Tahminlerin doğru çıkması halinde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın satışlarının Haziran ve Eylül'de eski iPhone modellerini geçtiğine şahit olabiliriz.

Apple'ın iPhone 6 ürün döngüsünün önceki modellere göre "temelden farklı" olduğunu söyleyen Piper Jaffray analisti Gene Munster, yatırımcılara ilettiği notunda iPhone 6 serisinin satışlarının önümüzdeki iki çeyrekte önceki senelerde olduğu kadar gerilemeyeceğine inandığını söyledi.

Munster'a göre Wall Street'teki yatırımcılar, Apple'ın Haziran'la başlayan çeyrekte 42,7 milyon iPhone satmasını, Eylül çeyreğinde ise 45,1 milyon iPhone satmasını bekliyor. Bu tahminler, Apple'ın dünya çapında yüzde 12 pazar payı kazanacağı, ardından iki çeyrekte yüzde 11 pazar payı kazanacağı anlamına geliyor.

2015'in tatil çeyreği için beklentiler ise pek yüksek değil. Munster'a göre satışlar, tatil döneminde 2014'ün tatil çeyreğine kıyasla bir miktar geriye düşebilir. Munster'ın bu tahminlerden ulaştığı sonuç ise Apple hisselerinin yılın ikinci senesinde olumlu bir potansiyele sahip olduğu.

Okuyucu Yorumları