Tesla Model S'in karizması fena "çizildi"

Tesla'nın artık efsane olan elektrikli canavarı Model S, yayınlanan yeni raporda sınıfta kaldı!

Tesla'nın karizması "çizildi"

Tesla'nın elektrikli canavarı Model S, saygın bir inceleme kuruluşundan zayıf güvenilirliği nedeniyle büyük bir darbe aldı. Consumer Reports üzerinde yayınlanan bir raporda en pahalı elektrikli sedan otomobil olan Tesla Model S P85D'nin, yeni araçların öngörülen güvenilirliği konusunda kötü bir not aldığı dikkat çekiyor.

Consumer Reports'un 1.400'den fazla Model S sahibi ile yaptığı görüşmelerde aracın bir dizi detaylı ve karmaşık sorunlarının olduğu dikkat çekti. Bildirilen sorunlara aktarma organları, güç ekipmanları ve şarj birimleri de dahildi. Ayrıca gövde ve sunroof gıcırdamalar ve can sıkıcı sesler de araç sahiplerini fazlasıyla rahatsız etmişti.

Orta konsolda yer alan ihtişamlı 17 inç dokunmatik panelin kalitesiz olduğu ve genel olarak iklim kontrolü, direksiyon ve süspansiyon sistemlerinin 2014 sürümünden daha kötü olduğu vurgulanıyor. Ayrıca Model S'in tahrik sistemi konusunda da önemli şikayetler var.

Bu gibi sayısız nedenlerden ötürü Consumer Reports aracın öngörülen güvenilirlik puanını ortalamanın altına çekmek zorunda kaldı. Ancak ilginç olan bir başka şey de sorunlara rağmen Model S sahiplerinin yüzde 97'sinin bir tane daha Model S'e sahip olmayı istediklerini söylemeleri.

Yatırımcılar ise, bu rapor nedeniyle pek memnun değiller. Haberin yayılması ile birlikte 26.5 milyar dolarlık piyasa değerine sahip 12 yıllık Tesla'nın hisseleri yüzde 10.3 oranında gerilemiş durumda. Konuyu yakından takip ettiği bilinen Tesla CEO'su Elon Musk ise henüz sessizliğini koruyor.

Okuyucu Yorumları