Tesla Model X ve Model S Ucuzluyor!

Şimdilik bizi pek etkileyecek gibi görünmüyor ama Tesla'nın yapacağı bu indirim, yakın zamanda tüm dünyada fiyatların düşmesini sağlayabilir!

Tesla'dan büyük indirim

Tesla, Çin pazarında eşine az rastlanan ciddi bir adım atıyor. Şirket, Model S ve Model X modellerinin Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki fiyatlarını yüzde 12 ve yüzde 26 arasında düşürme kararı aldı. Söz konusu indirimin birden çok sebebi var. Amerika ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticari savaşta, Çin'deki Tesla modellerinin fiyatları kayda değer seviyede yükselmişti ve bu durum, satışlarda önemli bir düşüşe neden olmuştu.

Tesla sözcüleri Reuters'a yaptığı açıklamalarda, "Şirket olarak Çin pazarındaki müşteri portföyümüzü zirveye taşımak istiyoruz. Uzak Doğu'da zirveyi hedefliyoruz." ifadelerinde bulundular.

Tesla gelecek yılın başında Çin Halk Cumhuriyeti'nde Gigafactory 3 isimli bir üretici fabrika açmayı planlıyor. Bahsi geçen fabrika, iş gücü ve toplu üretim politikaları nedeniyle, Tesla Model 3'de ciddi indirimler sunacak. Şangay'daki fabrikada, üst düzey Model X ve Model S üretiminin de gerçekleşeceği iddia ediliyor. Eğer iddialar gerçeklikle buluşursa; Model X ve Model S her zamankinden de uygun fiyatla şekillendirilecek. Söz konusu hamle sadece Çin'i değil, dünyanın pek çok ülkesini kapsayacak.

Okuyucu Yorumları