Tesla'nın Model 3 problemi sürüyor

Tesla'nın Consumer Reports ile yaşadığı Model 3 tavsiyesi problemi sürüyo

Tesla'nın Model 3 sorunu sürüyor

Tesla ve Consumer Reports arasında uzun süredir devam eden, yayının Model 3'ü artık tavsiye edemeyeceğini söylemesi ile başlayan araba incelemesi tartışması sürüyor. Tesla, geçtiğimiz Mayıs ayında arabanın fren mesafesini düşürdüğünü söyleyerek sorunun ortadan kalktığını belirtmişti. Consumer Reports, daha önce bu sorun yüzünden araba hakkında yorum yapmayı reddetmişti.

Model 3, bu tavsiyeyi kaybeden altı arabadan biri ve bu listeyi oluşturan diğer arabaların arasında Chrysler 300, Dodge Charger, Acura RDX, BMW 5 Series ve Volkswagen Tiguan yer alıyor. Güvenilirlikteki düşüş, bu arabaların her birinin genel puanının tavsiye sınırının altına düşmesine sebep oldu. Öte yandan BMW X3, Genesis G90 ve Lincoln Nautilus ise araç sahiplerinin güvenilirliğin arttığını bildirmesi ardından tavsiye kazandılar. Model 3 sahipleri ise arabalarında özellikle cam sorunları gibi problemleri bildirdiler.

Yayın, bu güvenilirlik verisini her bahar mevsiminde üyelerine gönderdiği anketlerin bir parçası olarak topluyor ve 500000 araç sahibinden aldığı dönüş ile kararlarını veriyor. Consumer Reports, geçtiğimiz yılın anket sonuçlarını Ekim ayında yayımlamıştı ve o sırada Model S tavsiyesini kaybetmişti ancak yaz döneminde üyelerinden aldığı ek cevaplar ile güvenilirlik skorlarını güncellemişti.

Öte yandan aynı anketteki verileri kullanan yayın, Model 3'ün en yüksek sürücü memnuniyeti sıralamasını alırken Model S de aynı sıralamada beşinci konumda yer alıyordu...

Okuyucu Yorumları