The Witcher'ın ne kadar büyük bir oyun serisi olduğu, yeni verilerle birlikte resmileşti

The Witcher, artık resmi olarak da en başarılı oyun serilerinden biri... CD Projekt Red’in yayınladığı yeni veriler, serinin yakaladığı büyük başarıyı gözler önüne seriyor.

The Witcher'ın ne kadar büyük bir oyun serisi olduğu resmileşti

The Witcher serisinin oyun dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu zaten tahmin edebiliyorduk. Ama artık, The Witcher geliştiricisi CD Projekt Red’in (CDPR) yayınladığı yeni veriler sayesinde, gerçekten de ne kadar büyük olduğu hakkında daha iyi bir fikre sahibiz.

Stüdyo, yaptığı duyuru ile The Witcher video oyunlarının 75 milyondan fazla kopya sattığını ve bu satışların 50 milyondan fazlasının yalnızca The Witcher 3: Wild Hunt’a ait olduğunu açıkladı.

Bu sayılar, serinin tüm zamanların en büyük video oyunu serilerinden biri olduğu anlamına geliyor. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, bu yeni veriler The Witcher 3’ü Mario Kart 8 Deluxe ve Red Dead Redemption 2 gibi her ikisi de 53 milyondan fazla kopya satan ve her ikisi de şimdiye kadarki en çok satan oyunlar arasında yer alan popüler oyunların çok yakınına yerleştiriyor.

Ayrıca Witcher satış rakamları muhtemelen önümüzdeki yıllarda biraz daha artacağı tahmin edilebilir. CDPR, Aralık ayında The Witcher 3 için bir yeni nesil güncellemesi yayınladı ve ilk Witcher oyununun yeniden yapımı, yeni bir Witcher üçlemesi ve “Project Sirius” kod adlı bir yan ürün de dahil olmak üzere bir dizi başka Witcher oyunu üzerinde çalışıyor.

Netflix de, Witcher'a beşinci sezon onayını verdi

Netflix de The Witcher serisine büyük yatırımlar yapıyor. Dizinin üçüncü sezonu henüz yayınlanmaya başlamamış olmasına rağmen, akış devi Witcher TV dizisi için beşinci sezonu şimdiden onayladı. Üçüncü sezon, Henry Cavill’in Geralt rolünde oynayacağı son sezon olacak ve dördüncü sezondan itibaren Liam Hemsworth rolü devralacak…