Toshiba’dan iPod Benzeri

Toshiba, Apple Computer’e ait iPod’a benzer, ancak Windows kullanıcılarını hedefleyen bir müzik çalıcıyı Japon marketine sunmaya hazırlanıyor.

Toshiba’dan iPod Benzeri

Cumartesi günü Japon pazarıyla tanıştırılacak olan Gigabeat MEG50JS, Palm boyutunda aliminyum-metal alaşımlı iPod’a benzeyen, yuvarlak bir kontrol arayüzüne ve kare ekrana sahip bir cihaz. İlk iPod’da olduğu gibi, Gigabeat’te de minyatür 5GB hard disk bulunacak. Toshiba bu diske 1000 adet 5’er dakikalık MP3 ya da WMA müzik dosyası sığabileceğini belirtiyor. iPod’un şu an piyasada bulunan modelleri ise 10GB’lık bir hard disk bulunduruyorlar.
Tasarım benzerlikleri dışında Toshiba teknolojili cihazı iPod’dan farklı kılan bir kaç fark var. iPod tüm yeni Mac serilerinde yer alan FireWire bağlantısını desteklerken, Gigabeat ise yeni PC’lerin yer açtığı USB 2.0 formatını destekliyor. Donanım aynı zamanda USB 1.1’i de destekliyor.
USB 2.0 ile saniyede 480 megabit veri aktarmak mümkün. iPod’un sahip olduğu FireWire ise saniyede 400 megabit destekliyor. Eski alışıldık USB 1.1 ise saniyede 12 megabit veri akışını taşıyabiliyor. Toshiba’ya göre bir CD dolusu dosya 30 saniye içerisinde Gigabeat’inizde olacak.
50,000 yen ya da $405 karşılığında edinilebilen Gigabeat Amerika ve Avrupa pazarında da satışa çıkmayı bekliyor ancak Toshiba yetkilileri kesin bir tarih vermekten kaçınıyorlar. Konu hakkında verilen en ilginç bilgi ise iPod için üretilen hard disklerin üreticisinin Toshiba olması.

Okuyucu Yorumları