Trump'ın Yasağıyla Böyle Dalga Geçtiler!

İstanbul da dahil, bazı şehirlerden ABD'ye yapılacak uçuşlarda uygulanan anlamsız yasak, bir havayolu şirketini böyle "delirtti"

Yasakla böyle dalga geçtiler!

Aralarında İstanbul da bulunan bazı ülkelerden ABD'ye yapılacak uçuşlar için planlanan kısıtlamalar, tepki çekiyor. Bu ülkelerden biri de Ürdün. Royal Jordanian'ın Amman gibi şehirlerden ABD'ye uçuşlarında, yolcuların yanlarında cep telefonundan daha büyük bir elektronik cihaz taşımaları artık yasak. Havayolu şirketi, bu durumdan memnuniyetsizliğini, gönderdiği ilginç tweet'ler ile ortaya koyuyor.

Şirket, gönderdiği tweet ile "12 saatlik uçuşta laptop veya tablet olmadan yapabileceğiniz 12 şey" listesi yayınladı. Bu listenin özellikle 12 numaralı maddesi, ABD Başkanı Trump'a ve uygulanan yasağa dokunuyor.

Liste "1. Bir kitap okuyun," ile başlıyor ve "12.Yanınızda neden bir laptop veya tablet olmadığını düşünün" ile bitiyor.

Trump'ın Yasağıyla Böyle Dalga Geçtiler!

Royal Jordanian, bu yeni kısıtlamadan memnun olmadığını açık bir şekilde belirtmekte. Öyle ki, firma dün gönderdiği bir tweet ile de küçük bir şiir yayınlamıştı ve bu şiir "her hafta yeni bir yasak" cümlesi ile başlıyordu.

Ayrıca bunlar havayolu şirketinin Başkan'a gönderme yaptığı ilk tweet'ler de değil. Şubat ayında da firma, Trump'ın Müslümanlara uygulamak istediği seyahat yasağı için ilk çabasını "ban" (yasak) kelimesini "Bon Voyage!" (İyi Yolculuklar!) kelime grubuna çevirdiği bir tweet göndermişti...

Okuyucu Yorumları