TÜRKSAT 3A'nın fırlatılma tarihi belli oldu

Çıkan sorun nedeniyle fırlatılamayan TÜRKSAT 3A'nın yeni uzaya çıkış tarihi belli oldu.

Yeni tarih 12 Haziran

Türksat 3A'nın fırlatma töreni için Fransız Guyanası'na gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Kral Adası'nda verilen yemekte yaptığı açıklamada, 31 Mayıs Cumartesi TSİ 00.52'de gerçekleştirilmesi gereken fırlatmadan 4 saat 25 dakika önce fırlatma rampasında teknik bir sorun olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Bu nedenle fırlatmanın durdurulduğunu belirten Yıldırım, dün gece yetkililerin arızanın sebebini bulmak için çalıştıklarını belirtti.

Yeni fırlatma tarihinin 12 Haziran olarak belirlendiğini bildiren Yıldırım, ''Ümit ederim bu son gecikme olur. İnşallah her şey yolunda gider. Türksat 3A ve İngiliz Skynet 5C uyduları uzaya fırlatılır'' dedi.

Uydularda bir sorun olmadığını kaydeden Bakan Yıldırım, ''Onların performansını fırlatma işleminden sonra, roketler ayrıldığı zaman göreceğiz. Sistem hangara alınacak, yeni baştan gözden geçirilecek. Milyonda bir de olsa hiç risk almak istemiyorlar. Biz de buna saygı duyuyoruz, "geç olsun da güç olmasın" diyoruz. Ama fırlatılma işleminin de bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

AA

Okuyucu Yorumları