Twitter, arayüzünü değiştirmeye hazırlanıyor!

Twitter, mobil uygulamalarının kullanıcı arayüzünde büyük değişiklikler yapıyor!

Twitter'da büyük değişim!

Twitter, mobil uygulamalarında yakında bazı önemli değişiklikleri kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yeni bir kullanıcı arayüzünü test etmeye başlayan Twitter'daki olası yenilikler arasında sekmeler, daha kolay bir navigasyon ve hareketli bir eylem butonu yer alıyor.

Mobil uygulamadaki bu yeni görünümün aslında masaüstü web versiyonuyla bazı benzerlikler taşıdığını söylemek mümkün. Zira söz konusu yeni arayüzde zaman çizelgesi için sekmeler, anlar (moments), bildirimler ve mesajlar en üstte yer alacak. Bununla birlikte kullanıcıların profil, öne çıkanlar ve diğer alanlar arasında daha hızlı bir geçiş yapması için de yine yukarıda bir navigasyon menüsü yer alacak.

Kullanıcıların uygulamanın ve ekranın herhangi bir bölümünden anında tweet atabilmelerini sağlayan hareketli eylem butonu aslında ilk olarak Mart 2015'te test edilse de daha sonra bu özellikten vazgeçilmişti. Öyle görünüyor ki, Twitter benzer bir butonu şimdi yanıtla, retweet ve beğen tuşlarının arasına yerleştirecek.

Henüz tam olarak resmiyet kazanmayan bu güncellemelerin kullanıma sunulup sunulmayacağını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları