Twitter'ın en büyük hissedarı haline gelen Elon Musk’a, bir diğer Twitter hissedarından şok dava

Bir Twitter hissedarı, Twitter hisselerini satın alırken "hileli davrandığı" gerekçesi ile Elon Musk’a şok bir dava açtı.

Twitter'ın en büyük hissedarı haline gelen Elon Musk'a şok dava

Bir Twitter hissedarı, Tesla ve SpaceX CEO'sunun sosyal ağda hisse aldığını zamanında açıklamayarak menkul kıymetler düzenlemelerini ihlal ettiğini iddia ederek Elon Musk'a karşı toplu dava açtı.

Musk 14 Mart'ta Twitter’ın hisselerinin yüzde 5’inden fazlasını satın almıştı. Bu satın almayı 10 gün içinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna bildirmesi gerekiyordu. Ancak Musk bu bildirimi 4 Nisan'da yaptı. Açıklamasından sonra Twitter hisseleri yüzde 27’den fazla değer kazandı.

İddianame ise şöyle: “Musk'ın Twitter hisselerini aldığını açıklamasının gerektiği 24 Mart 2022 tarihi ile açıkladığı 4 Nisan 2022'den önce Twitter hisselerini satan yatırımcılar, Musk'ın satın alımları sonucunda ortaya çıkan hisse fiyat artışını kaçırdı. Musk, satın almayı açıklamayarak, o süre boyunca Twitter hisselerini daha ucuza elde edebildi.

Davacının kendisinin de bu süre içinde Twitter hisselerini sattığı ve şikayete göre cezai tazminat talep ettiği açıklandı. Twitter ve Musk bu konuda henüz herhangi bir açıklama yapmış değil.