Twitter için bir dönemin sonu!

Kimilerinin keyifle kullandığı, kimilerinin bağımlısı olduğu uygulama artık aramızda olmayacak...

Bir dönemin sonu!

Twitter son zamanların belki de en radikal kararlarından birisini alarak, fazlasıyla popüler olan TweetDeck uygulamalarından bazılarını ortadan kaldırmaya karar verdi. Kararın arkasında yatan sebepse çok daha modern internet tabanlı versiyonların üretilmesine yol açmak.

iPhone, Android ve AIR versiyonları, alınan bu karar ile birlikte, Mayıs ayının başından itibaren internet mağazalarından tamamen kaldırılacak. Sistemin tamamen durdurulması ise Mayıs ortasını bulacağa benziyor. Twitter ve TweetDeck takımlarıysa, resmi Twitter uygulamasının hem Android, hem de iOS işletim sistemi kullanan kullanıcılar için fazlasıyla yeterli olduğu görüşünü paylaşıyorlar. Hatta bu yeterliliği bir üst seviyeye taşımak için TweetDeck bir süre önce uygulamaya fotoğraf filtreleme gibi yeni özellikler dahil etmişti.

Alınan yeni karardan sonraysa TweetDeck, uygulamanın genel olarak internet ve spesifik olarak Chrome versiyonları üzerine yoğunlaşacak. Bu arada Mac ve PC uygulamaları da geliştirilmeye devam edecek... 2011 yılında Twitter tarafından 40 milyon dolara satın alınan TweetDeck, Twitter'ın pazar payını geliştirmesindeki en büyük role sahip.

Okuyucu Yorumları