Twitter'dan farklı bir drone!

Twitter, bu patentle drone işine gireceğiniı ortaya koydu. Ama Twitter drone'u biraz farklı olacak!

Twitter'dan farklı bir drone!

Drone'lar yakında sosyal medyada daha büyük bir rol alacak gibi görünüyor. San Francisco merkezli mikroblog sitesi Twitter, geçtiğimiz hafta video ve fotoğraf çekerek kullanıcıların Twitter hesapları aracılığıyla paylaşabilme yeteneğine sahip bir drone için patent başvurusunda bulundu.

Tabii ki başvuruda bulunmak Twitter'ın bir drone inşa etme planı olduğunu göstermiyor ancak bu Twitter kontrollü bir insansız hava aracı için zemin hazırlandığını ortaya koyuyor. Drone'un hareketlerinin beğeniler, tweetler ve yanıtlar ile konrol edilmesi planlanıyor. Yetkilier henüz konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, bir Twitter sözcüsü CNBC'ye yaptığı açıklamada sadece "İki kelime: Drone selfie'leri" demekle yetindi.

Drone'lar hakkında her şey... Tıklayın...

Amazon, Google ve Walmart gibi şirketler de daha hızlı paket teslimatları için drone'lara yoğun ilgi gösterenler arasında. Goolge 2017 yılına kadar drone'larla teslimata başlamayı planlarken, Amazon geçtiğimiz ay 30 dakikada müşterilere küçük paket teslimatı yapabilecek bir drone prototipi tanıtmıştı. Amazon ve Google'ın izinden yürüyen Walmart ise mal teslimatı için kendi drone'larını test etmek amacıyla Ekim ayında Federal Havacılık Kurulu'ndan (FAA) izin istemişti.

Okuyucu Yorumları