Twitter'ın Mesajlaşma Uygulaması, Doğmadan Öldü!

İnternet devinin uzun süre üzerinde çalıştığı yeni uygulaması, ani bir kararla birlikte, daha yayınlanmadan tarihe karıştı...

Direkten dönen uygulama!

Twitter'ın bağımsız bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalıştığına dair söylentiler yıllardır ortalıkta dolaşıp durur. Zira kısaca DM olarak bilinen Direkt Mesajlar'ın Twitter'ın en çok kullanılan özelliklerinden olması sosyal ağın böyle bir hamle yapma ihtimalini de güçlendiriyor.

BuzzFeed News'de yer alan habere göre Twitter geçtiğimiz Eylül ayında bir mesajlaşma uygulaması geliştirmek için kolları sıvadı, fakat bu uygulama kullanıcıların beklediğinden biraz farklıydı. Söz konusu mesajlaşma hizmeti Twitter'ın Bengaluru'da yer alan Hintli mühendislik merkezi tarafından tasarlandı.

Yeni uygulamanın özellikle yükselen pazarlardaki kullanıcılar için Twitter'ın biraz daha sade ve yeni kullanıcı dostu versiyonu olması hedeflendi. Bu sayede yeni kullanıcıların da tweet'leri ve önemli tartışmaları rahatça görebilmesi beklendi. Bunun ardından da Twitter'a daha etkili bir geçiş yapmaları planlandı.

Büyük Yanlışlar: Periscope Dosyasını Açıyoruz!

Twitter'ın bir ürün olarak çoğu insan için hemen anlaşılması çok da kolay olmadığını belirten yetkililer, anlık mesajlaşmanın gördüğü ilgiden yararlanarak Twitter'a olan aşinalığı daha da arttırmayı hedefledi.

Fakat test aşamasından bir türlü çıkamayan uygulama, şimdi, ani bir kararla iptal edildi. Mesajlaşma uygulamalarının altın çağı yaşadığı günümüzde Twitter, böylece bir fırsatı daha tepmiş oluyor.

Okuyucu Yorumları